De beste Lean Six Sigma opleiding voor jou!

Een kleine introductie:

Lean komt oorspronkelijk bij Toyota vandaan en gaat over het elimineren van verspillingen in processen. Six Sigma komt oorspronkelijk bij Motorola vandaan en gaat over het reduceren van variatie in processen. Deze twee methodieken worden vaak gezamenlijk ingezet om een organisatie klantgerichter, effectiever en efficiënter te maken.

Als je op zoek bent naar een Lean Six Sigma opleiding is er keuze genoeg, maar welke training is nou het beste voor jou? Voordat je verdwaalt in de online doolhof van Lean Six Sigma trainingen is het belangrijk om duidelijk te weten wat je met de training wilt bereiken. Is het uit persoonlijke interesse, wil je de basis van Lean Six Sigma leren of wil je bijvoorbeeld zelf projecten kunnen uitvoeren?

Binnen Lean Six Sigma (LSS) kennen we voornamelijk 4 niveaus die als ‘Belts’ worden gedefinieerd. De basis is de ‘Yellow Belt’ en de ‘Orange Belt’ is de vervolg stap om zelf een eenvoudig project te kunnen doen. De ‘Green Belt’ is als je zelf een project met Lean Six Sigma wilt doen en de ‘Black Belt’ als je meer complexe projecten gaat faciliteren.

Hieronder staat per ‘Belt’ beschreven wat bij ons de inhoud van de training is en wat je eraan hebt:

De Yellow belt

Je kiest voor de Yellow Belt training wanneer je basiskennis wilt opdoen over Lean Six Sigma. Tijdens deze 1-daagse cursus leer je de basis van LSS en maak je kennis met de meest gebruikte instrumenten. We bespreken de theorie en maken het praktisch met een simulatie game waar je de Lean Six Sigma tools gaat gebruiken. Na deze training heb je voldoende bagage om te kunnen deelnemen aan Lean Six Sigma projecten in je eigen organisatie en om zelf kleine verbeter-initiatieven te kunnen starten. Gemba Kaizen!

Meer informatie over onze Yellow Belt trainingen.

De Orange Belt

Je kiest voor de Orange Belt training wanneer je in korte tijd alles wilt leren over Lean en Six Sigma én de belangrijkste instrumenten zelf wilt kunnen toepassen. Tijdens deze 2-daagse cursus leer je de theorie kennen, leggen we een aantal tools uit en gaan we die inzetten tijdens een simulatie game. Na deze training kun je zelf de geleerde technieken gebruiken en korte projecten gaan uitvoeren. Vooral als Lean Six Sigma nieuw is binnen de organisatie is de Orange Belt een goede basis om aan de slag te gaan, maar wil je na de Orange Belt verder gaan met complexere projecten dan kan je ervoor kiezen om nog de Green Belt of de Black Belt training te volgen.

Meer informatie over onze Orange Belt trainingen.

 

Lean en verschil Six Sigma

De Green Belt

De Green Belt training is er speciaal voor de toekomstige projectleiders van Lean Six Sigma projecten. In deze 6-daagse cursus leer je alle tools die je nodig hebt om een project uit te voeren. Bewust mixen wij mensen uit verschillende disciplines zodat er leuke, nuttige discussies en kennisuitwisselingen ontstaan tijdens de trainingen. Als Green Belt moet je immers de kennis van de nodige tools in huis hebben maar ook weten hoe je die tools inzet. Het samen werken met een projectteam is een groot onderdeel van het succes van een Lean Six Sigma project. Tijdens de training leggen we daarom de theorie uit en maken we die praktisch en toepasbaar door middel van opdrachten en simulatie games die we als een team uitvoeren.

Meer informatie over onze Green Belt trainingen.

De Green to Black Belt

Als je een Lean Six Sigma Green Belt training hebt afgerond en graag het Black Belt certificaat wilt behalen om complexere projecten te kunnen faciliteren, kies je voor deze training. Tijdens deze 6-daagse training worden alle extra onderwerpen besproken die nodig zijn om je kennis aan te vullen tot op Black Belt niveau. Na deze training ga je met complexere projecten verder en kun je Green Belts begeleiding en coachen met het uitvoeren van hun projecten.

Meer informatie over onze Green to Black Belt trainingen.

De Black Belt

De Black Belt training is bedoeld voor diegenen die als Lean Six Sigma expert gaan functioneren binnen een organisatie. Tijdens deze 10-daagse training leggen wij alle tools uit die je nodig hebt om complexe projecten uit te voeren en leren we je ze in te zetten. En leren we je hoe je een project leidt.

Als Black Belt ben je in staat Lean Six Sigma transitie programma’s op te zetten, begeleid je Green Belts bij het uitvoeren van projecten en ben je sparringpartner voor het management voor nieuwe verbeterprojecten.

Meer informatie over onze Black Belt trainingen.

De Master Black Belt

De Master Black Belt training is het vervolg op de Lean Six Sigma Black Belt. Je moet eerst Black Belt gecertificeerd zijn, praktijkervaring hebben opgedaan en in een functie zitten waarbij je mensen en organisaties ontwikkelt. Dus voor de Master Black Belt geldt vlieguren in combinatie met ervaring en competenties en in ieder geval Black Belt-gecertificeerd. Vandaar dat wij een telefonische intake doen om te bepalen of kandidaten op het juiste niveau zitten. Als Master Black Belt ben je namelijk zelf mensen aan het coachen en dat gaat nu eenmaal niet als je zelf nog aan het begin van jouw eigen ontwikkeling als Black Belt staat.

Meer informatie over onze Master Black Belt trainingen.

Heb je vragen over welke Lean Six Sigma opleiding het beste bij jou past? Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 030 227 0000 of een mail te sturen naar info@bureautromp.nl . We denken graag met je mee!

 

Ook interessant:

Ga naar WhatsApp