Slimmer werken,
blije klanten

De 10 voordelen van een Green Belt Training

Lean Six Sigma is een begrip geworden binnen veel organisaties. Toch brengt het vaak nog veel onduidelijkheden met zich mee. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat het voordeel is van het hebben van een Green Belt, of Lean Six Sigma wel toepasbaar is binnen hun organisatie en, als dit het geval is, wat de voordelen zijn van het volgen van een Green Belt training.

verspillingen groot

Om deze onzekerheden weg te nemen hebben wij de belangrijkste voordelen van een Green Belt training op een rijtje gezet. Zo kun je nagaan of deze training geschikt is voor jou (en jouw organisatie).

1.
Green Belts die aantonen dat ze de Six Sigma methodiek machtig zijn en goede resultaten boeken, worden vaak gepromoveerd binnen hun organisatie.

2. Green Belts worden minder lang opgeleid in de Six Sigma methodes, hulpmiddelen en technieken dan Black Belts.

3. Sommige organisaties eisen dat hun medewerkers gecertifieerde Green Belts worden voor ze promotie kunnen maken.

4. Green Belts worden getraind in klassikale lessen, wat de kennis en het enthousiasme vergroot.

5. Wanneer de Lean Six Sigma Green Belt training in-company wordt uitgevoerd kan het lesplan aangepast worden aan de specifieke wensen van het bedrijf.

6. De prestaties van een Green Belt kunnen worden geëvalueerd aan de hand van een project of het behalen van een certificaat.

7. De productiviteit van een Green Belt gaat omhoog en in plaats van het oplossen van problemen, worden er nu problemen voorkomen.

8. Management gebaseerd op data is altijd verdedigbaar. Green Belt projecten helpen werknemers ‘het licht te zien’.

9. Als je niet veel ervaring hebt met financiële analyses, dan kan de Green Belt training jouw kans zijn om eenvoudige vergelijkingen te leren uitvoeren, projectvoordelen te leren kwantificeren, en het managementjargon te leren spreken.

10. En last but not least, met het officiële Green Belt certificaat heb je een streepje voor op de andere kandidaten wanneer je gaat solliciteren.

Green Belt Training Bureau Tromp

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk:

Leuk om te lezen? Like, Deel, Connect of schrijf je in voor onze Slimmer werken nieuwsbrief!

We delen onze kennis, ervaringen, evenementen en acties eens in de twee weken met je.  Zo blijf je op de hoogte van Lean Six Sigma.

 

Facebook
YOUTUBE
LinkedIn

Sponsored post_1200x420

Verbeteren met Lean? Lees meer over o.a. Lean tools en tips mét praktische voorbeelden waarmee je vandaag al kunt starten!
Download gratis