De Lean Quick Scan

De Lean Quick Scan

Rudie van der Beek

Consultant

Contact opnemen

De Lean Quick Scan: een eerste stap naar procesverbetering

Continu verbeteren is belangrijk voor de bedrijfsvoering. Soms is het doorvoeren van verbeteringen om verschillende redenen niet mogelijk, terwijl de wens om te verbeteren er wel is. Onze scan helpt hierbij. Onze consultants voeren een Operational Quick Scan uit, zodat jouw team het proces daadwerkelijk aan kan pakken (eventueel in samenwerking met ons).

Voor wie is de Quick Scan?

De Lean Quick Scan is voor organisaties die wel willen verbeteren, maar het lastig vinden om de knelpunten te herkennen. Wellicht herken jij je in de volgende vragen:

  • Waar begin je als je wilt optimaliseren?
  • Hoe breng ik processen en activiteiten in kaart?
  • Hoe herken ik knelpunten in een proces?
  • Hoe geef ik taken de juiste prioriteiten?
  • Wie is de klant en wat wil de klant?
  • Hoe geef ik ‘continu verbeteren’ een blijvende plek in de organisatie?

De uitkomsten geven richting en inzicht in deze vragen en de daarbij behorende uitdagingen. We gebruiken hierbij de technieken uit de DMAIC-cyclus, maar dan kleinschaliger.

Hoe ziet een Lean Quick Scan eruit?

We trappen af met een kick-off, waarna we vervolgens in 1 tot 2 weken tijd de processen inventariseren en analyseren. Het resultaat? Aanbevelingen met een op maat gemaakte aanpak om zo veel mogelijk uit het besparingspotentieel te halen. Hieronder een voorbeeld van hoe de aanpak er uit kan zien (let op: de precieze invulling kan per organisatie verschillen):

lean quick scan schema

Processen verbeteren in jouw organisatie? Vraag de Lean Quick Scan aan

Wil jij kleinschalig starten met verbeteren? Onze nulmeting door middel van onze scan is een mooie kennismaking en geeft inzichten in hoe continu verbeteren te implementeren. Wil je het maximale uit het verbetertraject halen, dan kan ons team van ervaren consultants daarbij helpen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Ga naar WhatsApp