Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma Green to Black Belt training

Maandag 6 november 2023Vrijdag 5 januari 2024Maandag 26 februari 2024
€3.050,-
Heb jij een Lean Six Sigma Green Belt training afgerond en wil je graag het Black Belt niveau behalen? Volg dan de Green to Black Belt training. We bouwen voort op jouw bestaande kennis en ervaring.

Klassikaal en online
De Lean Six Sigma Green to Black Belt training wordt zowel online als klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven jouw voorkeur aan. 

Direct inschrijven

Het hoogst haalbare niveau binnen Lean Six Sigma is Black Belt. Vanuit dit niveau ben je ben jij hét aanspreekpunt voor Lean Six Sigma binnen jouw organisatie. Je voert complexe verbeterprojecten uit, begeleidt Green Belts in de uitvoering van hun verbeterprojecten en bent sparringpartner voor directie van strategie tot uitvoering.

Om je voor deze rol goed voor te bereiden is de Green to Black Belt training opgedeeld in een theoretisch deel en een praktijk deel. Daarnaast besteden we extra aandacht aan stakeholder management, coachingsvaardigheden, data-analyse, verandermanagement en programmamanagement.

We trainen in groepen van maximaal 12 personen. De deelnemers komen uit alle regio’s en branches. Hierdoor ontstaan er interessante discussies en kennisuitwisselingen. Het is mooi om te zien dat deelnemers vaak na de training nog contact met elkaar hebben. Dit ondersteunen wij ook door het organiseren van inspirerende events, masterclasses en een halfjaarlijkse Lean-reünie voor Green en Black Belts.

Online leeromgeving ‘Mijn Bureau Tromp’

Na inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke ‘Mijn Bureau Tromp’ online leeromgeving. Hier vind je een overzicht van jouw opleidingen en behaalde certificaten. Bovendien vind je hier het trainingsmateriaal, e-learnings, oefeningen en handige templates.

Meer informatie over de training vind je in de tabbladen hieronder:

InhoudDuurCertificeringKostenData & inschrijven

Theorie en Praktijk

Wij vinden het belangrijk dat Black Belts ook praktijkervaring hebben. Een goed doorlopen verbeterproject is immers het tastbare bewijs van jouw competenties. Echter begrijpen wij het goed dat er niet altijd tijd is voor een Lean Six Sigma verbeterproject. Om die reden bestaat deze training uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

 • Theorie gedeelte: 6 trainingsdagen voor Lean Six Sigma Black Belt theorie certificaat van Bureau Tromp
 • Praktijk gedeelte: Onder begeleiding en beoordeling van onze (Master) Black Belt consultants voer je een Lean Six Sigma verbeterproject uit. Hierna ontvang je het wereldwijd erkende Lean Six Sigma Black Belt certificaat van ‘The Counsel for Six Sigma Certification’ (CSSC).

Inhoud theoretisch deel: 

In 6 trainingsdagen leiden we je op van Green tot Black Belt. We leren je alle extra instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. Daarnaast besteden we extra aandacht aan stakeholder management, coachingsvaardigheden, data-analyse, verandermanagement en programmamanagement.

In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, oefeningen, video’s en praktijksimulaties. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk en kun je ze toepassen in je eigen werkomgeving.

Tot slot staan we stil bij de toekomst van werkprocessen en het Agile werken. Lean Six Sigma speelt namelijk een belangrijke rol in de huidige digitalisering/robotisering trend.

De training is praktijkgericht en interactief. Onze Master Black Belt consultant/trainer vertelt uit eigen ervaring. Bovendien vragen we de deelnemers regelmatig naar hun praktijkvoorbeelden en lokken discussies uit met stellingen. Hierdoor wordt de theorie een ‘echt’ verhaal.

Ter afsluiting van het theoretisch deel leg je een examen af en ontvang je een officieel Lean Six Sigma Black Belt certificaat van ons.

Wil je een wereldwijd erkend CSSC-certificaat? Rond dan ook het praktijkgedeelte af.

Onderwerpen die we behandelen:

 • Korte herhaling Lean Six Sigma Green Belt onderwerpen;
 • Verdieping Lean vaardigheden;
 • Opstellen van Value Stream Maps;
 • Aanvullende DMAIC onderwerpen;
 • Projectselectie;
 • Voice of the Customer (Kano analyse);
 • Verdieping statistische analyses;
 • Minitab
 • Design of Experiments (DoE);
 • Introductie DFSS (Design for Six Sigma);
 • Changemanagement;
 • Change Acceleration Process;
 • Effectieve communicatie.

Aan het einde van de laatste trainingsdag is er ruimte voor vragen en vindt er een korte herhaling van alle leerstof plaats. Daarna is er een theoretisch examen. Dit examen bestaat uit meerkeuzevragen. Je krijgt de mogelijkheid om een herexamen te doen (bij de prijs inbegrepen) op een later tijdstip.

Inhoud praktijk deel (optioneel):

Tijdens of na het theoretische deel ga je zelfstandig aan de slag met je Lean Six Sigma verbeterproject. Waarschijnlijk heb je als Green Belt al wat ervaring in verbeterprojecten.

Onze consultant kijkt met jou mee en is jouw sparringpartner. Je overlegt project documenten en data met elkaar. Het contact verloopt via email, telefoon en persoonlijke afspraak. Hij houdt gaandeweg je ontwikkeling bij en toetst je vaardigheden. We toetsen je verbetertraject aan een aantal criteria:

 • Je voert het project uit volgens de Lean Six Sigma DMAIC structuur
 • Je gebruikt de juiste Lean Six Sigma instrumenten op de juiste wijze
 • Je project levert meetbare verbeteringen op, die zijn uit te drukken in tijd of geld

Door de begeleiding leer je snel en prettig de theorie in praktijk te brengen en bereik je mooie resultaten.

Je bepaalt zelf de intensiteit van de begeleiding. We helpen je hier uiteraard graag bij. Neem bij vragen dus gerust even contact met ons op. Als standaard bieden we drie niveaus aan: 6, 12 of 18 uur begeleiding. Daarbij is 6 uur is echt minimaal voor het behalen van het CSSC Black Belt certificaat. Hoe meer tijd we samen hebben, hoe regelmatiger, inhoudelijker en persoonlijker we begeleiding kunnen bieden.

Bij alle niveaus krijg je:

 • Een intake gesprek;
 • Kun je gebruik maken van onze templates;
 • Begeleiding en vaardigheidstoetsing door een (Master) Black Belt;
 • Een certificeringsgesprek samen met jouw opdrachtgever;
 • Het CSSC Lean Six Sigma Black Belt certificaat.

Hoe lang duurt deze training?

Het theoretische deel duurt 6 dagen. De trainingsdagen zijn van 09:30 uur tot ca. 16:00 uur. De studielast exclusief trainingsdagen zijn 3 tot 4 uur per week.

Onder het tabblad ‘Inschrijven’ vind je alle trainingsdata.

Voor tussen de trainingsblokken door geven we je een aantal behapbare opdrachten mee. Denk hierbij aan het lezen van artikelen en het in de praktijk uitvoeren van Lean Six Sigma instrumenten. Zodoende breng je het geleerde direct in de praktijk. Het is geen probleem als je hier niet aan toekomt, maar besef dat ‘doen de beste manier van leren is’. Terug in de training bespreken we ieders bevindingen, wat veelal mooie ervaringen opleveren.

Het praktijk deel is optioneel en op eigen gelegenheid te starten. De gemiddelde duur van een goed gescoped Lean Six Sigma verbeterproject is drie maanden. Onze consultant/trainers begeleiden je hier uiteraard graag bij.

Onze trainers en de CSSC-certificering

De Lean Six Sigma Green to Black Belt trainingen worden gegeven door onze ervaren Master Black Belt consultants. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Ter afsluiting van het theoretisch deel leg je een examen af en ontvang je een officieel Lean Six Sigma Black Belt certificaat van Bureau Tromp.

Wil je de wereldwijd erkende certificering van The Council for Six Sigma Certification (CSSC)? Rond dan ook het praktijkgedeelte af. 

Tijdens of na het theoretische deel ga je zelfstandig aan de slag met je Lean Six Sigma verbeterproject. Onze consultant kijkt met jou mee en is jouw sparringpartner. Je overlegt project documenten en data met elkaar. Het contact verloopt via email, telefoon en persoonlijke afspraak. Hij houdt gaandeweg je ontwikkeling bij en toetst je vaardigheden.

Ter afsluiting van jouw verbeterproject plannen we een certificeringsgesprek in en ontvang je van ons het hooggewaardeerde CSSC Lean Six Sigma Black Belt certificaat.

Bureau Tromp is een door de CSSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider. Deze accreditatie staat garant voor onze hoge kwaliteit trainingen. Bovendien wordt daarmee jouw certificaat wereldwijd erkend.

Lean Six Sigma Green to Black Belt CSSC

Investering

De kosten voor deelname aan het theoretische deel zijn € 3.050 (excl. 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, theorie-examen en faciliteiten (lunches, drankjes etc.). Tijdens de training maak je gebruik van je eigen laptop waarop wij Minitab installeren met een proeflicentie. Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je altijd 10% korting op al onze trainingen.

Praktijk deel (optioneel)

Voor het behalen van je praktijkcertificering boven op je theoriecertificering maak je gebruik van een coach. Je bepaalt zelf de intensiteit van begeleiding. We helpen je hier uiteraard graag bij. Neem bij vragen dus gerust even contact met ons op.

 • 6 uur coaching (€900): Dit is het minimumaantal uur coaching voor je praktijkcertificering. Indien je projectmanagement ervaring hebt en binnen je bedrijf een Black Belt om je te begeleiden, dan is 6 uur coaching genoeg voor jou. Je coach van Bureau Tromp zal in de gesprekken met jou controleren of je voldoet aan de gestelde voorwaarden voor certificering en hij/zij zal het eindgesprek met je voeren.
 • 9 uur coaching (€1.350): onze ervaring leert dat dit het meest passend is voor je Green Belt project. Je voert zelfstandig je verbeterproject uit en waar nodig is je coach beschikbaar voor vragen en tips. Als afsluiting van je project geef jij een presentatie die je coach met een onafhankelijk trainer zal beoordelen.
 • 12 uur coaching (€ 1.800): ook hier leert de praktijk dat dit het meest passend is voor je Black Belt project. Je voert zelfstandig je verbeterproject uit en waar nodig is je coach beschikbaar voor vragen en tips. Als afsluiting van je project geef jij een presentatie die je coach zal beoordelen.

 

Direct inschrijven

Offerte per mail

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual Classroom (online training)
 • Houten – Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Lean Six Sigma Green to Black Belt

Maa. 6 november 2023 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Word expert in Lean Six Sigma met deze Green to Black Belt training en ontvang het wereldwijd erkende CSSC certificaat.
Trainingsdata: 6+13+20+27 nov, 4+11 dec 2023.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Six Sigma Green to Black Belt

Vri. 5 januari 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Word expert in Lean Six Sigma met deze Green to Black Belt training en ontvang het wereldwijd erkende CSSC certificaat.
Trainingsdata: 5+12+19+26 jan, 2+9 feb 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Six Sigma Green to Black Belt

Maa. 26 februari 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Word expert in Lean Six Sigma met deze Green to Black Belt training en ontvang het wereldwijd erkende CSSC certificaat.
Trainingsdata: 26 feb, 4+11+18+25 maart, 2 april 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Six Sigma Green to Black Belt

Woe. 17 april 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Word expert in Lean Six Sigma met deze Green to Black Belt training en ontvang het wereldwijd erkende CSSC certificaat.
Trainingsdata: 17+24 april, 8+15+22+29 mei 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Six Sigma Green to Black Belt

Din. 28 mei 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Word expert in Lean Six Sigma met deze Green to Black Belt training en ontvang het wereldwijd erkende CSSC certificaat.
Trainingsdata: 28 mei, 4+11+18+25 juni, 2 juli 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Wil je een in-company training?

Al onze trainingen organiseren we ook graag bij jou op kantoor. Je volgt de training dan met een groep collega’s (max 12 personen). Meer informatie vind je hier >. Bel ons of stuur ons een email om de training met elkaar af te stemmen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.