Slimmer werken,
daar helpen wij organisaties bij

Lean Six Sigma Master Black Belt training

De Master Black Belt bouwt voort op de Lean Six Sigma Black Belt en is voor wie voldoende ervaring heeft als Lean Six Sigma Black Belt en wil doorgroeien naar de rol van Master Black Belt.

Professional en leider

Als Master BB ben je niet alleen een Lean Six Sigma professional maar ook een leider die leiderschap neemt over de richting en de inrichting van continue verbeteren in brede zin in de organisatie. Hoewel de verantwoordelijkheid voor de verrichting of uitvoering bij het lijn management ligt, zal de MBB, als lid van het MT, een vinger aan de pols houden en op voet van gelijkwaardigheid directie en management de spiegel voorhouden indien nodig.

Programmamanager

De MBB neemt initiatief voor het opstellen van het verbeterprogramma, met de juiste verbeterinitiatieven, op basis van de visie en strategie van de organisatie. Het programma wordt afgestemd met directie en management en de lijnmanagers en de MBB nemen de verantwoordelijkheid voor de uitrol. De MBB houdt de regie over de realisatie van het programma.

Change manager

De MBB is ook verandermanager en coacht management en andere medewerker bij de transitie naar een continue verbeterorganisatie. Hierbij zal de MBB binnen de kaders van het programma alle medewerkers in de organisatie mobiliseren en samen met de lijn motiveren om een bijdrage te leveren, dus bottom up. Lean methodes toepassen op de werkvloer is hier onderdeel van. De MBB communiceert zo met alle lagen in de organisatie.

Projectmanager, coach en trainer

Een Master Black Belt is ook verantwoordelijk voor de realisatie van de complexere afdelings- en ook organisatiegrens overstijgende verbeterprojecten.

Daarnaast coacht de MBB de BB’s, GB’s en YB’s in de organisatie en is hij verantwoordelijk voor de trainingsprogramma’s. Ook zal de MBB zelf trainingen verzorgen.

Kortom een hele gevarieerde rol.

Direct inschrijven

 

InhoudDuurCertificeringKostenData & inschrijven

Inhoud van deze Master Black Belt opleiding

Intake met Master Black Belt

  • Waarom wil je Master Black Belt worden?
  • Welke behoefte(n) wordt hiermee voor jou en jouw organisatie vervuld?
  • Hoe kan je als MBB bijdragen aan de realisatie van de organisatiedoelen?
  • Op welke benodigde competenties heb je (aantoonbare) kennis en ervaring? Wat zijn op basis hiervan de leerdoelen waar je aan wilt werken?
  • Op basis van het voorgaande kunnen de Masterclasses worden vastgesteld.
  • Doorlopen van alle criteria voor de certificering

Masterclasses

Het doorlopen van minimaal 5 Masterclasses (bij elkaar ongeveer 10 dagen) die aansluiten bij de leerdoelen.

Eindverslag:

De inhoud van het eindverslag gaat over de vertaling van de theorie van de afzonderlijke masterclasses – als ook hoe deze zich tot elkaar verhouden – naar jouw praktijk. Het verslag is opgebouwd uit een hoofdstuk per gevolgde Masterclass en een hoofdstuk waarin de synthese van alle Masterclasses wordt uitgewerkt.

De aanpak is eerst enkele relevante (vraag)stellingen per Masterclass te bepalen die gerelateerd zijn aan jouw praktijk. Je kun hierover eventueel van tevoren klankborden met een manager/directeur om de relevantie voor de organisatie te verzekeren. Een stelling zou bijvoorbeeld kunnen zijn: ‘De afdeling sales heeft een belangrijke rol in het continue verbeterprogramma’ en een vraagstelling ‘hoe krijg ik medewerkers van de afdeling sales mee in het continue verbeterproces’. Beschrijf je reflectie op deze (vraag) stellingen aan de hand van wat je hebt geleerd in de Masterclass. Beschrijf bijvoorbeeld hoe je bepaalde methodes/tools zou toepassen. Aantal woorden per Masterclass rond de 500/600.

Voor wie is de Master Black Belt training?

Vereiste voor deelname is Lean Six Sigma Black Belt (theoretisch) gecertificeerd zijn en willen doorgroeien naar Master Black Belt of al op die positie zitten. Een telefonische intake is onderdeel van de toelating.

Intake
De aanmelding is pas definitief als de deelnemer de intake heeft gedaan. Als je namelijk ooit een Lean Six Sigma Black Belt hebt gevolgd en er vervolgens niets mee hebt gedaan, dan is de Master Black Belt training niet geschikt. Als je je aanmeldt voor de Master Black Belt training zal onze trainer contact met je opnemen over een goed moment voor deze intake.

Het verschil met de Lean Six Sigma Black Belt training
De Master Black Belt is het vervolg op de Lean Six Sigma Black Belt. Je moet eerst Black Belt gecertificeerd zijn, praktijkervaring hebben opgedaan en in een functie zitten dat je mensen en organisaties ontwikkelt. Dus voor de Master geldt vlieguren in combinatie met ervaring en competenties en in ieder geval BB-gecertificeerd. Vandaar ook de telefonische intake om te bepalen of kandidaten op het niveau zitten omdat je als Master Black Belt zelf mensen moet coachen en dat gaat nu eenmaal niet als je zelf nog aan het begin van jouw eigen ontwikkeling als Black Belt staat.

Hoe lang duurt deze Lean Six Sigma training?

De opleiding duurt 10 dagen verspreid over een periode van 3 maanden. In de tussenliggende periodes heb je tijd om opdrachten voor te bereiden en te studeren voor het examen. De trainingsdagen zijn van 9:30 uur tot ca. 16:00 uur. De studielast exclusief trainingsdagen is 8 uur per week.

CSSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider

De trainingen van Bureau Tromp zijn geaccrediteerd door The Council for Six Sigma Certification (CSSC). Hiermee voldoen onze trainingen aan de internationale standaarden voor Lean opleidingen. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Onze trainers en de Lean Six Sigma Master Black Belt certificering

Alleen ervaren Master Black Belts verzorgen bij ons MBB trainingen. Onze trainers zijn meer dan ervaren Master Black Belts. Zij zijn in staat om je door de, soms pittige, Lean Six Sigma stof heen te loodsen. Zij hebben veel ervaring met Lean Six Sigma projecten en kunnen dan ook putten uit hun eigen praktijkervaring. De Master Black Belt opleiding wordt altijd afgesloten met een theorie-examen. Dit is een combinatie van open en meerkeuze vragen. Na afronding ontvang je het officiële Master Black Belt theorie certificaat.

Heb je vragen over de Master Black Belt Training?

Neem dan contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Investering

De kosten voor deelname zijn € 4.500 (excl. 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, theorie-examen en faciliteiten (lunches, drankjes etc.). Een eigen laptop met daarop een Minitab licentie is essentieel voor deze training. Je moet Minitab dus in je bezit hebben. Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je altijd 10% korting op al onze trainingen.

Incompany Lean Six Sigma Master Black Belt training

Wij maken op maat gemaakte Lean Six Sigma Master Black Belt trainingen voor jouw organisatie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen over de Lean Six Sigma Master Black Belt training?

Neem dan contact met ons op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl.

Direct inschrijven

Offerte per mail

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 030 227 0000 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

  • Houten – Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Er staan geen trainingen op het programma.

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.