"Niet harder, maar slimmer werken"

Heb jij recent een verzekering afgesloten? Dan is de kans aanwezig dat je De Goudse in jouw zoektocht voorbij hebt zien komen. Ze bieden namelijk een breed assortiment aan financiële producten en verzekeringen. Systeem- en structuurwijzigingen bij de afdeling Schade & AOV zorgden voor uitdagingen in het proces. Tijd voor verbetering!

Onder begeleiding van een consultant van Bureau Tromp is een verbetertraject gestart. Met de inzet van de juiste methodieken en tools is de klanttevredenheid gestegen, zijn de doorlooptijden verkort en is Lean werken een ware bedrijfscultuur geworden.

Een domino-effect door minder flexibele werkprocessen

Mede dankzij de systeem- en structuurwijzigingen binnen de afdeling zijn complexe en tijdrovende processen ontstaan. Het effect? Lange doorlooptijden, onduidelijkheden rondom taken en verantwoordelijkheden, dubbele werkzaamheden en een hogere werkdruk. De klanttevredenheid lijdt hier op haar beurt ook weer onder. Uit deze knelpunten zijn de volgende drie doelstellingen geformuleerd:

  1. Het vereenvoudigen van processen om de werkdruk te verlagen en de klantervaring te optimaliseren.
  2. Het borgen van een verbeterstructuur binnen de afdeling Schade & AOV.
  3. Het creëren en overdragen van een ‘continue verbetercultuur’ voor management en medewerkers.

Een verbeterdraagvlak creëren

Verandering en weerstand gaan hand-in-hand. Het creëren van een draagvlak bij zowel medewerker als management is bij dit verbetertraject essentieel. Wil je veranderingen doorvoeren, dan is het altijd belangrijk dat het management het juiste voorbeeldgedrag geeft. Om die reden hebben wij het management bij elkaar gebracht en onderlinge afspraken gemaakt. Gedurende het traject is het management hier ook in gecoacht.

In totaal hebben ruim 40 medewerkers een Green Belt of Yellow Belt opleiding gevolgd om bewustwording voor het verbeteren te creëren. De Green Belts konden op deze manier een centrale rol innemen als projectleider bij de uitvoering (zoals de DMAIC en Kaizen projecten).

‘Bureau Tromp helpt ons met een gedegen, projectmatige aanpak, goede trainingen en hun eigenzinnige, frisse kijk om onze werkwijzen efficiënter te maken. We slagen er hierdoor in doorlooptijden te verkorten, verbeteringen aan te brengen in onze processen en een cultuur van continu verbeteren te realiseren. Hierdoor creëren we ruimte om de klant nog meer persoonlijke aandacht te geven. Dat vinden we bij De Goudse belangrijk.’ – Danny Oostveen, Manager Schade Zakelijk en AOV bij De Goudse verzekeringen

Vormgeven aan een verbetercultuur op de werkvloer

De “kracht van herhaling” is ook zeker van toepassing op het verbetertraject bij De Goudse. Over een jaar tijd zijn diverse verbeterprojecten uitgevoerd. De afwisseling tussen korte, intensieve projecten en de projecten met een langere doorlooptijd zorgde ervoor dat de teams in staat waren om dagelijks bezig te zijn met het doorvoeren van verbeteringen in het eigen werk.

Voor het herkennen en het doorvoeren van de verbeteringen zijn diverse methodieken gebruikt, zoals verbeterborden, 5S, Kanban en visueel management.

Een verbetercultuur mét resultaat

Veel kleine verbeteringen kunnen in sommige gevallen een groter effect hebben dan één grote. Zo blijkt ook het geval bij De Goudse. Doordat organisatieverbetering in de bedrijfscultuur is verweven, profiteert de afdeling nu van kortere doorlooptijden, is de klanttevredenheid gestegen en ervaart men een minder hoge werkdruk.

Start ook met efficiënter werken

Heb jij het idee dat er ‘iets’ beter kan in jouw organisatie maar weet je nog niet wat? Vraag dan de Lean Operational Excellence Quick Scan aan. Deze scan biedt uitkomst voor organisaties die zelf aan de slag willen met verbeteren. Liever een Bureau Tromp consultant die het traject van begin tot eind leidt? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Start ook met efficiënter werken

Heb jij het idee dat er ‘iets’ beter kan in jouw organisatie maar weet je nog niet wat? Vraag dan de Lean Operational Excellence Quick Scan aan. Deze scan biedt uitkomst voor organisaties die zelf aan de slag willen met verbeteren. Liever een Bureau Tromp consultant die het traject van begin tot eind leidt? Neem contact op voor de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Gerelateerd
Artikel bekijken

BAM Infra

Lees meer
Artikel bekijken

BBKwadraat

Lees meer
Artikel bekijken

Boehringer Ingelheim Animal Health Operations B.V. in Weesp

Lees meer
Ga naar WhatsApp