Slimmer werken,
daar helpen wij organisaties bij

De Lean Quick Scan: een eerste stap naar procesverbetering

Continu verbeteren zou een onderdeel moeten zijn van iedere bedrijfsvoering. Echter weet niet iedereen waar te starten of hebben zij daar de capaciteit niet voor, terwijl de wens om daar zelf actief mee aan de slag te gaan er wel is. De Lean Quick Scan biedt daarbij de uitkomst. Onze consultants voeren een Operational Quick Scan uit, zodat jouw team (eventueel in samenwerking met ons) het proces daadwerkelijk aan kan pakken.

Voor wie is de Quick Scan?

De Lean Quick Scan is voor organisaties die wel willen verbeteren, maar het lastig vinden om de knelpunten te herkennen. Wellicht herken jij je in de volgende vragen:

  • Waar begin je als je wilt optimaliseren?
  • Hoe breng ik processen en activiteiten in kaart?
  • Hoe herken ik knelpunten in een proces?
  • Hoe geef ik taken de juiste prioriteiten?
  • Wie is de klant en wat wil de klant?
  • Hoe geef ik ‘continu verbeteren’ een blijvende plek in de organisatie?

De Lean Quick Scan geeft inzicht in deze vragen en de daarbij behorende uitdagingen. We gebruiken hierbij de technieken uit de DMAIC-cyclus, maar dan kleinschaliger.

Deze klanten gingen je voor:

Lees hier meer over de resultaten van het verbetertraject bij PB Tec.

Hoe ziet een Lean Quick Scan eruit?

We trappen af met een kick-off, waarna we vervolgens in 1 tot 2 weken tijd de processen inventariseren en analyseren. Het resultaat? Aanbevelingen met een op maat gemaakte aanpak om zo veel mogelijk uit het besparingspotentieel te halen. Hieronder een voorbeeld van hoe de aanpak er uit kan zien (let op: de precieze invulling kan per organisatie verschillen):

Processen verbeteren in jouw organisatie? Vraag de Lean Quick Scan aan

Wil jij kleinschalig starten met verbeteren? De Lean Quick Scan is een mooie kennismaking. Wil je het maximale uit het verbetertraject halen, dan kan ons team van ervaren consultants daarbij helpen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Quickscan aanvragen      Contact opnemen
Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.