Een Lean training online volgen? Met deze informatie maak je de juiste keuze

Lean training online

Een Lean training online volgen? Met deze informatie maak je de juiste keuze

Op zoek naar een Lean training online? Vanwege het coronavirus, zijn er nu veel online Lean trainingsmogelijkheden. Maar als je een Lean training online volgt, kan je dan altijd hetzelfde verwachten? Wat zijn de verschillen tussen alle trainingen in Lean en Lean Six Sigma die je online kunt volgen? De ene digitale Lean training is immers de andere niet. Hieronder bespreken wij die verschillen, zodat jij de juiste keuze kan maken.

E-learning vs Virtual Classrooms

Je ziet vaak allerlei termen door elkaar genoemd worden: e-learning, online leren, Virtual Classrooms. Maar wordt nu met alles hetzelfde bedoeld? Eigenlijk kun je een scheiding maken tussen online trainingen met een echte trainer die vanachter zijn of haar eigen computer een online Lean training geeft en alles zonder directe verbinding met een trainer. Dit laatste zijn dan vaak e-learnings waarbij je aan de hand van vooraf opgenomen filmpjes of interactieve presentatieslides instructies krijgt. Daarnaast lees je (online) allerlei informatie door.

 

Prakijkvoorbeelden, oefeningen en simulaties

In een training die je online volgt, met een live verbinding met je trainer (en alle andere deelnemers), is er vanzelfsprekend meer interactie dan in een e-learning met filmpjes. Vaak wordt de vraag gesteld, is de interactie hetzelfde als met een reguliere training op locatie? Dit laatste kan zeker het geval zijn, als er goed gebruik wordt gemaakt van alle technologische hulpmiddelen. Zoom is een veelgebruikte applicatie voor online lesgeven, waarin je ook aparte groepjes kan maken in een virtuele training. Bijvoorbeeld om even in tweetallen in 5 minuten een bepaalde opdracht voor te bereiden. Dit is niet anders dan in een reguliere training, waarbij iedereen even in tweetallen in een hoek van de trainingsruimte gaat zitten.

Het is even wennen: een Lean training online volgen

Een ander goed voorbeeld, om de interactie te vergroten tijdens een online lean training, is de tool Miro. Hierbij kan je gezamenlijk op een digitaal whiteboard schrijven, maar ook post-its plakken. Het is even wennen allemaal, maar uiteindelijk is het niet heel anders dan in een trainingsruimte allemaal naar voren lopen en je post-it op een muur te plakken. Voor velen is het nieuw, deze manier van trainen. Maar het is wel de toekomst. Niet alleen tijdens deze coronacrisis is het een oplossing, maar ook door het nog steeds maar toenemende autoverkeer, is een online training volgen een waardevolle oplossing. Je hoeft immers niet meer met 10 of 12 personen naar een centraal in het land gelegen trainingslocatie te komen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om eens een hele andere manier van trainen te ervaren. Digitaal werken is immers de toekomst, dus waarom digitaal trainen dan niet?

Welke Lean trainingen biedt Bureau Tromp online aan?

Eigenlijk hebben wij in korte tijd al onze trainingen geschikt gemaakt voor onze eigen virtual classrooms. De lesstof is hetzelfde en ook veel van de oefeningen kunnen door softwareoplossingen goed digitaal uitgevoerd worden. Zien we je terug in onze virtual classroom?

 

Ook interessant:

Ga naar WhatsApp