Een dag in het leven van een Lean Six Sigma consultant

Tools | Lean

Een dag in het leven van een Lean Six Sigma consultant

Rogier: Ik krijg vaak de vraag als consultant hoe mijn werkdagen er uit zien. Het leuke van mijn baan vind ik dat ik hier niet één vast antwoord op kan geven. Iedere dag is anders! Om toch een beeld te scheppen neem ik jullie mee voor een kijkje in het leven van een consultant bij Bureau Tromp.

08.00 – Ik heb vandaag een afwisselende dag voor de boeg. Er staat een Lean workshop, een klantafspraak en een interne afspraak met een collega op het programma. Alle afspraken vinden in de regio Utrecht/Amsterdam plaats, dus ik hoef vandaag niet ver te reizen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik op veel verschillende plekken kom!

09.00-12.00 – Deze ochtend geef ik een Lean workshop aan het managementteam van een organisatie in de Gezondheidszorg. Aan de hand van de theorie, praktische voorbeelden en filmpjes neem ik iedereen mee in de wereld van Lean. Na nagedacht te hebben over de toepassing van Lean in hun eigen werk, is het tijd voor het spelen van een simulatie. Dit resulteert in lachwekkende situaties, waarbij blijkt dat niet iedereen altijd even ‘Lean’ werkt. Tot slot hebben we het over hoe ‘Lean’  kan bijdragen aan de organisatiedoelstellingen, en wat daar allemaal voor nodig is.

13.30-14.30 – Na nog even nagepraat te hebben pak ik een broodje mee en stap ik in de auto voor mijn volgende afspraak. Ik ga even bijpraten met een oud-collega, die momenteel bij een organisatie in de telecomsector werkt. Ze zijn daar al een tijdje bezig met de implementatie van Lean, en willen graag weten of Six Sigma hun verder kan helpen om nog efficiënter te werken. Leuk om te horen hoe het Lean traject daar tot grote besparingen leidt, en hoe de organisatie omgaat met de uitdagingen die het nog te wachten staat.

16.00- 17.30 – Vervolgens rijd ik door naar ons kantoor in Spaces, Herengracht (hierboven afgebeeld). Ik heb met twee collega’s afgesproken om nog even de laatste hand te leggen aan een offerte waar we mee bezig zijn. Na de puntjes op de i gezet te hebben en een aantal mails te hebben beantwoord zit de werkdag erop. We sluiten af met een drankje in de bar, waar ook andere mensen die met hun bedrijf bij Spaces werken te vinden zijn. Een gezellige afsluiter van de werkdag!

Geïnspireerd en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw carrière binnen Bureau Tromp? Klik hier voor onze openstaande vacatures en kom een keer koffie drinken om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ga naar WhatsApp