Gratis Lean posters downloaden

3 soorten Lean posters

We hebben bij Bureau Tromp 3 soorten Lean posters ontwikkeld. Alle lean posters leggen aan de hand van animaties de 8 verspillingen uit. Er is een algemene Lean poster en 1 specifiek voor de zorg en één gericht op de bouw. Je kan de algemene Lean poster kosteloos downloaden.

Visueel maken

Wil je aan de slag met Lean en wil je dit op een leuke manier verspreiden binnen je organisatie, print dan deze posters uit en hang ze op bij het koffieautomaat, in je eigen Obeya of overal waar mensen bij elkaar komen. Op deze manier gaat Lean meer leven en worden medewerkers getriggerd om na te denken over hun eigen verspillingen.

Algemene Lean poster downloaden:

Download kosteloos deze Lean poster in groot formaat:

 

Posters thuisgestuurd krijgen?

Alle posters zijn ook tegen kostprijs verkrijgbaar in een papieren versie op A2 formaat (42 x 60 cm). Deze kosten 10 euro per stuk en 10 stuks voor 50 euro. Dit is inclusief verzendkosten en kartonnen koker.

Visueel management

Lean posters zijn een simpele manier om je boodschap van continu verbeteren voor het voetlicht te brengen. Weet je bijvoorbeeld wat een Obeya is. Dit is een grote ruimte, waarin alles wat met jouw lean transformatie te maken heeft bij elkaar komt. Hierin vind je informatie over lopende projecten, verbeter KPI’s maar ook praktische tools zoals een verbeterbord. Het verbeterbord houdt weer nauw verband met de 8 verspillingen. Want bij het in kaart brengen van alle verspillingen, worden verbeteringen aangedragen welke weer op dit bord terechtkomen. Kortom, ook een Lean poster hoort thuis in zo’n Obeya, al is het maar als geheugensteuntje. Al deze vormen van communicatie zijn onderdeel van het Visueel management, dat ontzettend belangrijk is binnen Lean Management.

Ga naar WhatsApp