De ervaringen van: Merlyn Noslin

Merlyn is sinds 2010 actief als zelfstandig interim manager en adviseur in diverse salesprocessen. Ze werkt als businesspartner met expertise op het gebied van sales- en accountmanagement, business development management en organisatie-advies.

The missing step: Black Belt Lean Six Sigma training bij Bureau Tromp

Al een tijdje was ik zoekende naar verdieping en specialisatie van mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren. Om even wat duidelijker te zijn; met ruim 17 jaar commerciële ervaring ben ik de laatste jaren actief op het gebied van Business Development Management en Organisatie Advies. Vanuit dit kader kom ik veelal in aanraking met diverse (werk)processen binnen dit gebied. Ik wist dat processen efficiënter ingericht konden worden. Alleen hoe breng je dat onder de aandacht? Hoe overtuig je hoger management en directie dat het anders inrichten van het proces iets oplevert? En dat was nou net waar de schoen best krap zat. Complexe situaties en adviesmomenten waar ik mee te maken kreeg misten nou net dat ene. Je kent het wel. Je weet dat je als professional op momenten iets mist maar je kan er je vinger niet op leggen.

Ik sprak hierover met een bekende uit mijn zakelijke kennissenkring en die wees mij erop om eens de Yellow Belt training bij Bureau Tromp te doen. “Misschien is dat nou net wat je zoekt….. Baat het niet dan schaadt het niet. Toch?” Zo gezegd zo gedaan. Tijdens deze training ontdekte ik dat ik met mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren op diverse vlakken gebruik kon maken van de handvaten en tools die de Lean Six Sigma training op het speelveld van de Black Belt biedt. Ik heb mij na het volgen van de Yellow Belt gelijk aangemeld voor de Black Belt training van Bureau Tromp. Hier ging een compleet nieuwe wereld voor mij open. Had ik dit nu maar eerder gedaan én geweten!

Met de theorie die gegeven werd besefte ik direct dat ik vele situaties anders had kunnen benutten. Vele complexe beslis- en adviesmomenten aan de directie en (hoger) management had ik op basis van de theorie anders kunnen voorleggen om zo tot een gewenst(er) resultaat te kunnen komen. Inmiddels heb ik mijn theoretisch certificaat Black Belt Lean Six Sigma behaald en neem ik eind maart deel aan de minitab gevorderden training om nóg beter gebruik te kunnen maken van mijn opgedane kennis tijdens de theorielessen. Ik zal binnenkort beginnen aan het praktijkgedeelte van de Black Belt Lean Six Sigma training. Ik neem jullie graag mee in mijn praktijkervaringen en valkuilen. Wordt vervolgd dus!

Wil jij ook Lean Six Sigma in de praktijk leren toepassen? Boek een Green Belt of een Black Belt training!

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.

Ga naar WhatsApp