Onze dienstverlening:

Naar aanleiding van een gesprek met het management waren er 3 punten naar voren gekomen die moesten worden opgepakt om Lean goed te borgen op de afdeling:

1. Een gestructureerde aanpak. Dit betekende dat alle betrokken medewerkers van de Lean projectgroep wisten, wat en wanneer iets moest gebeuren. Daarnaast was er een duidelijke overlegstructuur (bijv. we komen elke x weken bij elkaar) waarin we o.a. de voortgang bespraken, nieuwe acties uitzetten, de communicatie rondom verbeteringen bepaalden etc.
2. Focus. Dus beter een paar punten goed oppakken en successen laten zien dan heel veel tegelijk maar half aanpakken. Een goed voorbeeld hiervan waren de verbeterborden. Deze waren overal maar slechts deels ingevuld en soms helemaal niet. Daarnaast waren de acties niet concreet (bepaal wanneer je welk resultaat wilt zien en wie daarvoor verantwoordelijk is).
3. Communicatie. Dit was een belangrijk aspect voor draagvlak en dus borging van Lean in de organisatie. Communicatie begon al met het goed uitleggen van het doel van bijvoorbeeld een 5S actie of van verbeterborden. Neem mensen mee aan de hand en laat op een leuke, interactieve manier ervaren wat de doelen zijn van een bepaald Lean initiatief.

Jelle Marius

Business Development Manager

Jelle Marius heeft ervaring opgedaan bij verschillende organisaties en altijd in samenwerking met klanten. Van financiële dienstverlening, e-commerce en IT naar Lean Six Sigma consultancy. Vanwege zijn brede achtergrond kan hij zich goed inleven in verschillende situaties.

Start ook met efficiënter werken

Heb jij het idee dat er ‘iets’ beter kan in jouw organisatie maar weet je nog niet wat? Vraag dan de Lean Operational Excellence Quick Scan aan. Deze scan biedt uitkomst voor organisaties die zelf aan de slag willen met verbeteren. Liever een Bureau Tromp consultant die het traject van begin tot eind leidt? Neem contact op voor de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Gerelateerd
Artikel bekijken

BAM Infra

Lees meer
Artikel bekijken

BBKwadraat

Lees meer
Artikel bekijken

Boehringer Ingelheim Animal Health Operations B.V. in Weesp

Lees meer
Ga naar WhatsApp