In 2014 is gemeente Haarlemmermeer begonnen met het opstarten van het verbeterprogramma ‘SL!MMR’. Binnen dit programma is gekozen voor het opzetten van een Lean Academy. De doelstelling is het verspreiden en verankeren van het Lean gedachtegoed bij alle medewerkers. “Met SL!MMR willen wij dat er iedere dag, in ieder werkproces en door iedereen wordt verbeterd. Procesverbetering als tweede natuur, dat is wat we willen.”

Onze dienstverlening

We zijn er erg trots op dat wij gemeente Haarlemmermeer hierbij hebben mogen ondersteunen door een Lean Academy op te richten.

In het project ‘SL!MMR Meten’ introduceerden we de relevante Six Sigma instrumenten, die de interne projectleiders van Haarlemmermeer gebruiken bij het uitvoeren van hun projecten.

In ‘SL!MMR Weten’ hebben we het maatwerk opleidingsprogramma uitgewerkt. We zorgden ervoor dat alle 1.200 medewerkers van Haarlemmermeer een opleiding in Lean Management kregen, toegespitst op hun specifieke werksituatie.

Meer weten? Download hier een artikel over de Lean Academy binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Referentie gemeente Haarlemmermeer

Binnen de Lean Academy leiden medewerkers elkaar nu op: “Ze vinden het geweldig om dit met collega’s te doen,” aldus David Koppes, programmamanager van het Lean verbeterprogramma.

Over Bureau Tromp

“Met hun inhoudelijke kennis van- en ervaring met het geven van trainingen, specifiek ook op dit gebied, ondersteunen zij ons bij het uitrollen van de Lean Academy. Zo konden we daarin groeien. Het is een stevig trainingsprogramma geworden. Er is geen gemeente in ons land die zo zwaar en breed inzet op de ontwikkeling van haar mensen als wij. Het is ook een ambitieus programma: we willen honderden medewerkers raken.’

Contactpersoon

Marjolein de Brouwer

Manager Operations

Marjolein de Brouwer heeft ervaring in ondersteunende functies en ook als consultant.
Zij heeft er plezier in ervoor te zorgen dat zaken voor anderen goed voorbereid en geregeld zijn.
Zij is Lean Black Belt gecertificeerd en denkt graag in mogelijkheden.

Start ook met efficiënter werken

Heb jij het idee dat er ‘iets’ beter kan in jouw organisatie maar weet je nog niet wat? Vraag dan de Lean Operational Excellence Quick Scan aan. Deze scan biedt uitkomst voor organisaties die zelf aan de slag willen met verbeteren. Liever een Bureau Tromp consultant die het traject van begin tot eind leidt? Neem contact op voor de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Gerelateerd
Artikel bekijken

BAM Infra

Lees meer
Artikel bekijken

BBKwadraat

Lees meer
Artikel bekijken

Boehringer Ingelheim Animal Health Operations B.V. in Weesp

Lees meer
Ga naar WhatsApp