Kaizen Event

Wat is een Kaizen Event?

Een Kaizen event is een workshop van een of meerdere dagen waarbij je gericht één proces gaat verbeteren met alle betrokken personen.

Na verloop van tijd sluipen er namelijk verspillingen in de werkprocessen. Die verspillingen belasten onnodig het proces en zorgen voor onderlinge spanningen. Vaak voelt men aan dat het werk slimmer en beter kan, maar tijd om te verbeteren is schaars. Bovendien weet men niet hoe met verbeteren te beginnen en wie erbij te betrekken. In de waan van de dag zien we dan dat iedereen gewoon doorwerkt.

Kortom, je wilt je organisatie verbeteren, maar hebt weinig tijd. Lean Management heeft hier een antwoord op: Ga aan de slag met een Kaizen Event!

Laagdrempelig en weinig ervaring vereist

Met een Kaizen workshop zet je in korte tijd, grote stappen. Het gaat om korte-termijn, gefocuste acties die je een aantal keer per jaar uitvoert. We hebben bij klanten verbeteringen in doorlooptijd gezien van wel 50%, productiviteitsverhogingen van 30% en faalkostenreducties van 30%. Het werk wordt er echt een stuk leuker op!

Onze ervaren consultants helpen je van begin tot einde in de uitvoering van je eerste Kaizen Events. Daarna kun je ze zelf organiseren en verder uitbouwen.

Kaizen events

 

Effectief stappenplan

Het Kaizen Event zelf duurt gemiddeld 2-3 dagen. Om die dagen effectief te verbeteren, is een goede voorbereiding essentieel. Wij hebben een stappenplan uitgewerkt van voorbereiding tot uitvoering en borging. Hiermee houd je rekening met de randvoorwaarden, sla je geen belangrijke zaken over en breng je ieder Kaizen Event tot een succes.

Maak een afspraak met ons

Als uitgangspunt begeleiden we je 5 dagen: 2 dagen voorbereiding, 2 dagen uitvoering en 1 dag borging. We werken samen met het management en de medewerkers.

Benieuwd naar ons stappenplan en wat een Kaizen Evenement jouw organisatie zou opleveren?
We bespreken het graag met je!

Stuur een bericht via dit contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ga naar WhatsApp