De Lean ervaringen van Ron van der Plas: Green Belt

Belts | Green Belt

De Lean ervaringen van Ron van der Plas: Green Belt

Lean ervaring

Ron van der Plas is 35 jaar filiaalmanager van een slijterij geweest en werkt momenteel als leermeester beheer en administratie bij De Participatiefabriek. In februari had hij zijn eerste Lean ervaring : de Yellow Belt training waarover hij graag zijn ervaringen met jou deelt. Deze eerste kennismaking beviel zo goed dat hij zich heeft ingeschreven voor de Green Belt training. In april heeft Ron de training gevolgd en nu deelt hij wat hij van deze training vond.

Na het behalen van mijn Yellow Belt was de nieuwsgierigheid naar de Green Belt training dusdanig groot dat ik mij ingeschreven heb voor deze cursus. De cursus bestond uit 6 dagen training in Utrecht, een mooie locatie bij het centraal station. Op de eerste dag was het een herhaling van de Yellow Belt, dus een mooie opfrisser van de reeds opgedane kennis.

De verdieping

Vanaf dag twee begon het echte werk. Dit is een behoorlijke verdieping van de stof. Je leert in de cursus hoe je een project dusdanig moet inrichten om zo het optimale resultaat eruit te halen. Alle mogelijke hulpmiddelen worden besproken en ook toegepast in de diverse projecten die aangedragen worden door de cursisten. Onze trainer kon hier goed mee omgaan en kon ook een goede uitleg geven over hoe en wanneer je de juiste hulpmiddelen kan inzetten. Je leert hoe je verspillingen kan signaleren en processen kan verbeteren door onnodige elementen eruit te halen.

Even doorbijten

Ik heb deze cursus ervaren als enorm interessant en praktijkgericht. Je hebt aan het begin wat tijd voor nodig om alle termen en tools in je op te nemen. Maar naarmate de cursus vordert wordt alles steeds duidelijker en krijg je een goed inzicht over hoe je Lean Six Sigma kan toepassen. Dit kan natuurlijk in grote projecten maar ook heel goed in kleine dagelijkse dingen die je na deze cursus toch op een andere manier gaat aanpakken. Al met al heb ik een hele hoop opgestoken en denk hier in de toekomst zeker iets aan te hebben. Het heeft mij zeker mooie nieuwe inzichten gegeven. Je krijgt het certificaat niet vanzelf, je moet er echt wat voor doen. Maar als je dan het certificaat gehaald hebt mag je best een beetje trots op jezelf zijn en dat ben ik dus ook.

Lees hier de andere ervaringsverhalen van Ron van der Plas:
Yellow Belt training: Een geslaagde kennismaking met Lean.

 

Ga naar WhatsApp