Lean en Lean Six Sigma

Er zijn zoveel verschillende trainingen op het gebied van Lean. Denk aan alle kleuren, die je allemaal tegenkomt: Yellow, Orange, Green en Black. Maar er is een nog belangrijker verschil: ga je voor een Lean training of een gecombineerde Lean Six Sigma training?

Lean

Lean wordt wel eens de ‘boerenverstand methode’ genoemd. Het is allemaal logisch en begrijpelijk wat je met Lean doet en vaak denk je: dit had ik zelf ook wel kunnen bedenken. Echter zit er achter Lean een structuur die ervoor zorgt dat je processen gestructureerd en stelselmatig verbetert. Lean bestaat uit een gereedschapskist met een groot aantal verbetertools die je los of in combinatie kan toepassen.

Six Sigma

Six Sigma is de data-gedreven verbeterkant van je processen optimaliseren. Met behulp van gegevens bepaald je in welke mate de output van een proces overeenkomt met de verwachting. De afwijkingen of uitschieters ga je vervolgens verbeteren. Op deze manier heb je een constante kwaliteit van je producten of diensten.

De combinatie van Lean en Six Sigma geeft je daarom de meest complete set van procesverbeter-gereedschap in handen. Een reden om te kiezen voor alleen Lean is bijvoorbeeld dat je weinig of geen procesgegevens beschikbaar hebt. Of dat je geen tijd hebt om deze te achterhalen door bijvoorbeeld te gaan meten. Ook kan je van jezelf weten dat je geen statistisch kennis hebt of dat dit niet past bij jou. Hierom zou je kunnen kiezen om (eerst) alleen een Lean training te volgen.

Wil je weten wat het beste bij jou past? Bel ons dan even, met onze ervaring kunnen we je vaak direct een goed advies geven. Of stuur ons een berichtje.

Lean Trainingen

Training bekijken

Leergang Transformerend Leiderschap

Klassikaal

De leergang is gericht op leiders die continu willen bouwen aan steeds verbeterende en lerende organisaties. Leer hoe jij jezelf continu kunt verbeteren en ontdek welke vorm van leiderschap het beste bij jou past om jouw organisatie te helpen transformeren.

Lees meer
Training bekijken

Slimmer Werken met AI

Klassikaal

Stap binnen in de wereld van Artificial Intelligence (AI) tijdens onze boeiende training.

Lees meer
Training bekijken

Yellow Belt Training

Klassikaal

Met de Yellow Belt opleiding leer je in één dag de grondbeginselen van Lean Management én Six Sigma. Naast deze complete basiskennis gaan we dieper in op de wijze waarop een Lean Six Sigma (project)organisatie is ingericht en gaan we praktisch aan de slag met de geleerde instrumenten.

Lees meer
Training bekijken

Purple Belt Training

Klassikaal

Tijdens de Purple Belt training leer je in twee dagen hoe je verbeteringen in je organisatie doorvoert en wat de kracht van een goed gevormd team hieraan bijdraagt.

Lees meer
Training bekijken

Lean Green Belt Training

Klassikaal

Het is geen verplichting om éérst een Yellow Belt te volgen voordat je de Green Belt training doet. De Green Belt is bedoeld voor medewerkers die zelfstandig in een organisatie een Lean project gaan leiden. In deze 5-daagse training worden alle Lean principes en instrumenten uitgebreid behandeld. Je leert Lean zelfstandig toe te passen in je eigen werk en leert spelenderwijs met diverse simulaties.

Lees meer
Training bekijken

Lean Green Belt Training (English)

Klassikaal

It is not mandatory to obtain a Yellow Belt before taking the Green Belt training. The Green Belt is intended for employees who will independently lead a Lean project in an organization. In this 5-day training, all Lean principles and instruments are discussed in detail. You will learn to apply Lean independently in your own work and learn in a playful way with various simulations.

Lees meer
Training bekijken

Lean Green to Black Belt Training

Klassikaal

Je bent Lean Green Belt en nu wil je graag de stap maken naar Lean Black Belt. Als Black Belt begeleid je complexe verbetertrajecten, adviseer je management over continu verbeteren en coach je Green Belts. Schrijf je in voor onze 5-daagse training en bereik het hoogste niveau in Lean. Let op: schrijf je alleen in voor deze training als je al een Green Belt hebt. Twijfel je? Neem contact met ons op, we adviseren je graag.

Lees meer
Training bekijken

Lean Black Belt Training

Klassikaal

De Lean Black Belt is bedoeld voor mensen die complexe Lean projecten willen uitvoeren en op directieniveau willen meewerken aan een cultuur van continu verbeteren. In deze 8-daagse training leren we je alle Lean tools en staan we stil bij de veranderkundige aspecten die horen bij blijvende cultuurverandering. Let op: Het is niet nodig om éérst een Yellow Belt of Green Belt te volgen voordat je deze training volgt. Als je al een Green Belt hebt behaald, dan kan je de verkorte training Lean Green to Black belt volgen

Lees meer
Training bekijken

Lean Team Coach Training

Klassikaal

Zoek je na het behalen van een Green Belt of Black Belt verdere verdieping in Lean? In deze 4-daagse Lean Team Coach training leer je teams zo te stimuleren dat ze alles uit zichzelf kunnen halen. Je coacht Yellow- en Green Belts op team- en individueel niveau. Daarnaast ben je in staat om de Champions binnen de organisatie te inspireren en beïnvloeden.

Lees meer
Training bekijken

Agile & Lean Foundation training

Klassikaal

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Afzonderlijk van elkaar maar ook juist in combinatie. We leren je namelijk hoe de methodieken in (verbeter)projecten worden toegepast om klantwaarde toe te voegen en continu te kunnen verbeteren. Je komt er achter dat Lean en Scrum geen alternatieven zijn voor elkaar, maar dat ze elkaar juist versterken. Na deze training kun je direct zelf aan de slag.

Lees meer
Ga naar WhatsApp