Slimmer werken,
blije klanten

Lean en Lean Six Sigma

Er zijn zoveel verschillende trainingen op het gebied van Lean. Denk aan alle kleuren, die je allemaal tegenkomt: Yellow, Orange, Green en Black. Maar er is een nog belangrijker verschil. Namelijk ga je voor een Lean training of een gecombineerde Lean Six Sigma training.

Lean

Lean wordt wel eens de ‘boerenverstand methode’ genoemd. Het is allemaal logisch en begrijpelijk wat je met Lean doet en vaak denk je: dit had ik zelf ook wel kunnen bedenken. Echter zit er achter Lean een structuur die ervoor zorgt dat je processen gestructureerd en stelselmatig verbetert. Lean bestaat uit een gereedschapskist met een groot aantal verbetertools die je los of in combinatie kan toepassen.

Six Sigma

Six Sigma is de data-gedreven verbeterkant van je processen optimaliseren. Met behulp van gegevens bepaald je in welke mate de output van een proces overeenkomt met de verwachting. De afwijkingen of uitschieters ga je vervolgens verbeteren. Op deze manier heb je een constante kwaliteit van je producten of diensten.

Het verschil tussen Lean en Six Sigma

De combinatie van Lean en Six Sigma geeft je daarom de meest complete set van procesverbeter-gereedschap in handen. De reden om te kiezen voor alleen Lean is bijvoorbeeld, dat je weinig of geen procesgegevens beschikbaar hebt. Of dat je geen tijd hebt om deze te achterhalen door bijvoorbeeld te gaan meten. Ook kan je van jezelf weten dat je geen statistisch kennis hebt of dit niet past bij jou. Hierom zou je kunnen kiezen om (eerst) alleen een Lean training te volgen.

Wil je weten wat het beste bij jou past? Bel ons dan even, met onze ervaring kunnen we je vaak direct een goed advies geven. Of stuur ons een berichtje

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.