Onze dienstverlening

Eind 2012 is Omgevingsdienst de Vallei (hierna OddV) opgericht. De gemeenten Barneveld, Ede, Nij- kerk, Scherpenzeel, Wageningen en de provincie Gelderland hebben hun activiteiten rondom bouw en milieu samengevoegd in de omgevingsdienst. Doel van deze uitvoeringsorganisatie is efficiency en een betere dienstverlening bij het verlenen van (milieu)vergunningen en het toezicht op bouw- en milieutaken.

OddV wilde haar proces ter ondersteuning van het uitvoeren van milieu controles efficiënter inrichten met behulp van Lean. Het doel was om de productiviteit per medewerker te vergroten (en daarmee niet meer afhankelijk te zijn van externe inhuur) en uniformiteit te vergroten. Daarnaast diende het nieuwe proces voor milieu controles relevante sturingsinformatie op te leveren om de verbeterde doorlooptijden en kwaliteit voor de toekomst te borgen.
OddV had een aantal uitgangspunten geformuleerd:

  • De opdrachtnemer biedt het project gefaseerd aan met tussentijdse beslismomenten
  • De opdrachtnemer spant zich in om alle betrokken medewerkers (niet alleen het kernteam) enthousiast te krijgen voor de herinrichting van het milieucontroleproces. Hiertoe organiseert de opdrachtnemer een dag training/simulatiespel voor alle betrokkenen. Tijdens deze dag maken deelnemers op een ontspannen en enthousiaste wijze kennis met de basisbeginselen van Lean

Jelle Marius

Business Development Manager

Jelle Marius heeft ervaring opgedaan bij verschillende organisaties en altijd in samenwerking met klanten. Van financiële dienstverlening, e-commerce en IT naar Lean Six Sigma consultancy. Vanwege zijn brede achtergrond kan hij zich goed inleven in verschillende situaties.

Start ook met efficiënter werken

Heb jij het idee dat er ‘iets’ beter kan in jouw organisatie maar weet je nog niet wat? Vraag dan de Lean Operational Excellence Quick Scan aan. Deze scan biedt uitkomst voor organisaties die zelf aan de slag willen met verbeteren. Liever een Bureau Tromp consultant die het traject van begin tot eind leidt? Neem contact op voor de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Gerelateerd
Artikel bekijken

BAM Infra

Lees meer
Artikel bekijken

BBKwadraat

Lees meer
Artikel bekijken

Boehringer Ingelheim Animal Health Operations B.V. in Weesp

Lees meer
Ga naar WhatsApp