Wat is een Six Sigma Green Belt nou eigenlijk?

Belts | Green Belt

Wat is een Six Sigma Green Belt nou eigenlijk?

Binnen Lean Six Sigma zijn er verschillende niveaus waarop je training kunt volgen. De Yellow Belt, Organe Belt, Green Belt en Black Belt zijn de meest voorkomende niveaus waarop men training volgt. In dit blog bericht gaan wij eens wat dieper in op de Green Belt. Daarbij stellen we ons de vraag: Wat is een Six Sigma Green Belt nou eigenlijk?

Wat is een Lean Six Sigma Green Belt certificering?

De Lean Six Sigma Green Belt is een certificeringscursus waar je dieper in gaat op de hulpmiddelen en methoden die essentieel zijn om deel te nemen aan DMIAC-verbeterprojecten en deze ook zelfstandig uit te voeren. Deze cursus richt zich op de basisstructuur van DMAIC en de belangrijkste tooling. Door deze certificeringstraining te volgen, kunnen professionals de problemen identificeren en oplossingen implementeren om deze te elimineren. Hierbij bestaat de volledige certificering uit twee delen:

 • Het theoretisch certificaat: Na de theoretische training van 6 dagen wordt er aan het eind een examen gemaakt. Na he behalen van dit examen krijg je het theoretische certificaat.
 • Het praktijk certificaat: Na het behalen van het theoretische certificaat kan men ook het praktijk certificaat halen om de volledige Green Belt certificering af te ronden. Hiervoor voert men zelfstandig een praktijkopdracht uit en presenteert deze voor de certificering.

Voor wie is het?

Lean Six Sigma is een door mensen gestuurd optimalisatie proces. Om met Lean Six Sigma echt te presteren is doorzettingsvermogen, expertise en toewijding van de individuele leden van het team nodig om ook het daadwerkelijke resultaat te behalen. Bij het beoordelen van de rollen die bijdragen aan het project denken de meesten aan de rol van de Champion, diegene die het project ondersteund. En aan de Black Belts om het project te initiëren. Om de prestaties van de projecten te verbeteren zullen Green Belts ook een cruciale rol spelen in de procesverbetering. Green Belts zijn ervaren teamspelers. Jouw doel als Green Belt is om de proceskwaliteit te verbeteren. Je helpt de kloof te overbruggen tussen de Six Sigma-theorie en de echte toepassing. Six Sigma Green Belts spelen een cruciale rol bij het verbeteren van het proces, data analyses en projectbeheer. Gedurende de Green Belt-training leer je hoe de basisinstrumenten door een projectteam worden gebruikt en hoe je DMAIC-vaardigheden kan toepassen gedurende een Lean Six Sigma-project.

Is het geschikt voor jou?

De Lean Six Sigma Green Belt certificering is voor personen die geïnteresseerd zijn in terminologieën zoals continue verbeteren, verminderen van verspillingen, variatie en spreiding in de processen. Hierbij maakt het niet uit in welke sector je werkt. Overal is Lean Six Sigma toepasbaar. Een Lean Six Sigma-certificering helpt jou als professional je vakinhoudelijke vaardigheden te verbeteren, wat leidt tot een grotere wenselijkheid van werkgevers. Als Lean Six Sigma professional ben je verantwoordelijk voor het beheersen van de kosten, het verbeteren van de output en het bijdragen aan betere resultaten. Enkele goeie punten om een Lean ​​Six Sigma Green Belt te worden: Wat werkervaring om de koppeling van de theorie naar de praktijk te kunnen maken. Samen met de ervaring, heeft men de onderstaande kwaliteiten nodig om succesvol te worden als Six Sigma Green Belt gecertificeerd:

 • Doorzettingsvermogen
 • Een logische, analytische geest
 • Een passie voor verbetering
 • Leiderschapscompetenties

Wat leer je als Lean Six Sigma Green Belt?

 Als Lean Six Sigma Green Belt ga je dieper in om de materie om zo een goede projectleider te worden. Binnen de training ga je met verschillende facetten van Lean Six Sigma aan de slag:

 • Verspillingen
 • 5 principes van Lean
 • Statistiek om data analyses uit te kunnen voeren
 • De DMAIC structuur te gebruiken
 • Veel verschillende toolings voor de fases die je in kan zetten om het doel van het project te bereiken

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat een Lean Six Sigma Green Belt precies inhoudt. Hopelijk zien we je snel verschijnen op de training.

Ga naar WhatsApp