De ervaringen van: Ron van der Plas

Ron van der Plas is 35 jaar filiaalmanager van een slijterij geweest en werkt momenteel als leermeester beheer en administratie bij De Participatiefabriek. Vrijdag 19 februari heeft hij onze Lean Six Sigma Yellow Belt training in Utrecht gevolgd en wij vroegen hem om zijn ervaringen met ons te delen.

Op vrijdag 19 februari heb ik de cursus Lean Six Sigma Yellow Belt gevolgd. Waarom ik voor deze cursus heb gekozen? Dat zal ik in het kort vertellen.

Geslaagde kennismaking met Lean

Na 35 jaar als filiaalmanager van een slijterij te hebben gewerkt ben ik door reorganisaties zonder werk komen te zitten. Nu ben ik als leermeester beheer en administratie verbonden aan de Participatiefabriek. Dit is een project die mensen met een bijstand of een UWV uitkering d.m.v. trainingen en werkzaamheden in een buurtcentrum weer perspectief op de arbeidsmark te bieden. Aangezien ik ook op zoek ben naar een nieuwe baan ga je nadenken welke kant je op wilt. Ik kreeg de tip om mij eens in Lean te verdiepen. Ik vond dit zo interessant dat ik er meer over wilde weten. Na een boek over Lean gelezen te hebben was er nog maar een ding mogelijk: de cursus volgen.

Deze eerste kennismaking beviel zo goed dat ik mijzelf inmiddels heb ingeschreven voor de Green Belt. Nu ik deze kennis heb opgedaan zie ik duidelijk hoe je met Lean op een hele goede manier processen kan verbeteren en hierdoor grote besparingen kan realiseren en daardoor veel verspilling kan voorkomen. Overal om mij heen zie ik nu zaken waarvan ik denk dat het beter/anders kan. Met de Lean opleidingen denk ik dat ik meer kans maak op de arbeidsmarkt door de toegevoegde waarde hiervan. Door het werk wat ik nu doe zie ik mijzelf in de functie van sociaal/facilitair beheerder/manager helemaal op mijn plek en ben ervan overtuigd dat de opleiding Lean mij hierbij kan helpen.

Wil jij ook de basis van Lean en Six Sigma ontdekken en leren toepassen? Boek dan hier de 1-daagse Yellow Belt training.

Lees hier de andere ervaringsverhalen van Ron van der Plas:
Green Belt training: De verdieping in.

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.

Ga naar WhatsApp