Slimmer werken,
blije klanten

Opleiding voor managers in de lerende en veranderende organisatie

Houd jij je als lean manager bezig met het bouwen van een zichzelf steeds verbeterende en lerende organisatie? En ben je op zoek naar een passende opleiding die meer omvat dan alleen procesverbeteringstools en -technieken? Dan is de Leergang Lean Leaderschip van Bureau Tromp voor Leiderschap in samenwerking met Avicenna iets voor jou.

Een verandermanager of performance manager moet gefocust zijn op het managen van de verandering om zodoende het verbeteren te doen slagen. Dit vraagt om stuurmanskunst en de juiste mindset. Maar ook om het begrijpen van het ‘umfeld’ en het continu verbeteren van jezelf. Hoe krijg je mensen mee in de verandering? En welke vorm van leiderschap past hierbij?


Wat bieden wij:

  • Verdiepende leerervaring;
  • Een must voor operationele eind verantwoordelijken;
  • Opleiding vier 2 daagse masterclasses en een 1 daagse practicum;
  • In samenwerking met Avicenna academie voor leiderschap;
  • Onder begeleiding van ervaren docenten;
  • Optioneel verdiepende coaching op maat.

 

Bekijk de opleiding Lean Leadership


Een opleiding tot performance manager

Het bouwen van zichzelf steeds verbeterende en lerende organisatie vraagt veel van alle organisatieleden, maar in het bijzonder van de leidinggevenden. Lean managers en performance managers moeten gefocust zijn het verandermanagement om een geslaagde verbetering te realiseren.Dit vraagt om stuurmanskunst én een juiste mindset. Verbeteren van jezelf, kijken naar jou eigen voorbeeldgedrag als leider. Dit is misschien wel het belangrijkste element van een lerende organisatie: lerende verandermanagers.

In deze unieke leergang staan daarom niet zozeer lean procesverbeteringstools en -technieken en feitelijke kenmerken van verandermanagement centraal, maar kijken we meer naar de kritieke enablers van verandering. Oftewel, de ‘zachte kant’ van veranderen. Onder meer strategisch leiderschap en executie hiervan, leiderschap, cultuur, waarden, authenticiteit en dan met name jouw eigen rol en leiderschap daarbinnen passeren de revue. Als deelnemer doe je dus belangrijke inzichten op in het vereiste lean leiderschapsgedrag dat zal helpen om organisatie & medewerkers te betrekken, op één lijn te brengen en te empoweren in een verbeteringsprogramma.

Meer weten over deze leergang?


Organisaties transformeren toch continu?

Boudijn Driesen van Bureau Tromp, met wie Avicenna deze leergang heeft ontwikkeld, zegt daarover het volgende. “Nee, dat is niet zo, want veranderkunde gaat in de kern over vernieuwing op het niveau van missie, ambities en identiteit. Dat is niet iets waar een organisatie dagelijks mee bezig moet zijn. Het continu verbeteren is wel iets wat een lerende organisatie dagelijks zou moeten bewerkstelligen. Continu verbeteren leidt organisaties naar slimmer werken en dit zorgt voor een verbetering van prestaties en resultaten.

Continu verbeteren door slimmer te werken zie je als term en uitgedrukt als proces vaak voorkomen binnen organisaties. Niets nieuws dus. Veel directies zijn er kien op in tijden van crisis en economische tegenspoed de organisatie te kunnen laveren en bijsturen. Het is helder dat deze ‘interventies’ niet onder het predicaat ‘continu verbeteren’ vallen.

Organisaties die een cultuur van continu verbeteren (inclusief lean managers en performance managers) kennen, zijn echter veel beter bestand tegen de negatieve effecten van mindere tijden. Er is nu echt het momentum om als organisatie continu verbeteren in het DNA te verankeren. Er is enorme urgentie. En daar past deze leergang heel erg goed bij!”

Bekijk hier de opleiding Lean Leadership


Informatiebijeenkomst Leergang Lean Leadership: next level!

Vrijdag 21 april 2023

Houd jij je als lean manager bezig met het bouwen van een zichzelf steeds verbeterende en lerende organisatie? Wil jij je verder verdiepen in deze rol en en ben je daarom op zoek naar een passende opleiding die meer omvat dan alleen procesverbeteringstools en -technieken? Dan is de Leergang Lean Leadership: next level!  iets voor jou.

Om jou kennis te laten maken met deze nieuwe opleiding, die Avicenna heeft ontwikkeld samen met Bureau Tromp, organiseren we een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst op vrijdag 21 april gaan we uitgebreid in op het hoe & waarom deze leergang een opleiding Lean Leadership: Next level is. Wat gaat deze leergang jou brengen? Lees meer!

Bekijk hier de informatie over de bijeenkomst


Opleiding veranderkunde in samenwerking met Avicenna

Al 15 jaar leiden we de leiders van morgen op. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving. De leergangen van Avicenna bestaan uit inspirerende ontmoetingen met topdocenten van gerenommeerde universiteiten, experts en bevlogen ondernemers en masterclasses met ervaren practitioners. Ze organiseren leiderschapsleergangen, inspiratiesessies, maatwerkprogramma’s voor organisaties en persoonlijke leertrajecten voor bestuurders.

Meer over Avicenna

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.