Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma Champion

Als manager wil je met Lean Six Sigma aan de slag. Wat kun je ermee bereiken? En welke taken worden van je verwacht als leidinggevende in een Lean Six Sigma organisatie? De Champion opleiding is speciaal bedoeld voor leidinggevenden.

Er staan geen trainingen op het programma.

Inhoud van deze Champion opleiding

In deze 2-daagse opleiding leer je allereerst de basis van Lean Management en Six Sigma. Vervolgens gaat de training in op uw rol als manager. Deze opleiding is opgesteld volgens de ‘Body of Knowledge’ van de ASQ (American Society for Quality). Het doel is om jou als manager voor te bereiden op het Lean programma dat binnen je organisatie gaat plaatsvinden. Je leert om Green en Black Belts te inspireren en te ondersteunen bij het uitvoeren van projecten. Je faciliteert de goede doorgang van projecten en beoordeelt dat de juiste projecten worden uitgevoerd. Je kent de standaard projectaanpak DMAIC waarbij je verantwoordelijk bent voor de onderliggende business case. Door de juiste vragen te stellen, beoordeel je de haalbaarheid van ieder project (gedurende de gehele looptijd) op vaste momenten. Door een gedeelde visie op Lean en Six Sigma binnen jouw organisatie worden veranderingen gerealiseerd. De inzet van de juiste communicatiemiddelen en borging zorgen ervoor dat de veranderingen ook blijvend zijn.

Programma:

 • Wat is Lean en Six Sigma?
 • Opzetten van een effectieve Lean organisatie
  • Aansturen van de verschillende rollen (Green Belts en Black Belts)
 • DMAIC projectaanpak
  • Selecteren van de juiste projecten
 • Change Acceleration Process (CAP Model)
  • Borgen van veranderingen
  • Een cultuur van continue verbeteren creëren

Hoe lang duurt deze Six Sigma training?

De opleiding duurt 2 dagen.

Bureau Tromp is een geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider

IASSC_ATO_Seal_378x378-1IASSC-Accredited-Training-Organization-ATO-Certificate-768x994

Opleiders

Alleen ervaren Black Belts verzorgen bij ons Champions opleidingen. Deze Black Belts hebben een zeer ruime ervaring in het aansturen van Lean Six Sigma projecten en programma’s bij diverse organisaties.

Heb je vragen over de Lean Six Sigma Champion Training?

Neem dan contact op via 020 2611 875 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Investering

De kosten voor deelname zijn € 795 (ex. 21% BTW) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, een theorie-examen en de faciliteiten (lunches, drankjes etc.).

In-company Lean Six Sigma Champion training

Vanaf 5 deelnemers is het voordeliger om een in-company Champion training te organiseren. Daarbij stemmen wij het programma van de Champion training af op jouw organisatie en specifieke wensen.