Een dag als Lean Six Sigma Consultant

Een dag als Lean Six Sigma Consultant

Functie omschrijving:

Als Lean Six Sigma consultant ben jij allround inzetbaar bij onze klanten. Jij functioneert als zelfstandig projectleider en/of trainer in kleine en grote Lean Six Sigma projecten. Werken als Lean consultant betekent bij ons diverse opdrachten uitvoeren bij ambitieuze opdrachtgevers. Wij werken voor corporates maar ook voor MKB en overheid. Resultaatgerichte projecten waarbij je zelfstandig of samen met collega’s verantwoordelijk bent om deze organisaties slimmer te laten werken. Je geeft Lean (Six Sigma) trainingen en voert samen met de klant verbeterprojecten uit. Hierbij gebruik jij je Lean Six Sigma kennis en ervaringen uit andere projecten.

Agenda:

Rogier: ‘Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen training geven en specifieke casussen oplossen voor een klant. Tijdens mijn trainingen kan ik verschillende ervaringen uit de praktijk inbrengen, wat een training levendig houdt maar het biedt mij ook de mogelijkheid cursisten te ondersteunen met ‘best practices’ en te behoeden voor valkuilen in het toepassen van Lean Six Sigma. De afwisseling zorgt er uiteindelijk voor dat je jezelf continu blijft ontwikkelen als consultant & trainer.

Bij Bureau Tromp heerst er een ondernemende cultuur waarin je ook ruimte krijgt voor je eigen ideeën en producten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nadelen, we zijn een jonge snelgroeiende organisatie dus je moet wel leren op je eigen structuur aan te brengen in je werk. Gelukkig is er ruim voldoende kennis, ervaring en geduld in de organisatie om je hiermee te helpen. Oja, nog een nadeel… we hebben een overvloed aan skiërs in ons team, Armand en ik zouden het wel leuk vinden om een extra snowboarder erbij te hebben tijdens de Bureau Tromp wintersport’.

Hoe ziet een werkweek eruit?

Maandag

08:30 Voorbereiden

10:00 Bijwerken e-mails

11:00 Bila met Reinier

13:00 Klant bellen over scope project

14:00 Voorbereidingen Green Belt

16:00 Inspiratiesessie Lean Six Sigma bij facilitair dienstverlener

Dinsdag
08:30 Voorbereiden
10:00 Green Belt dag 3 bij Defensie
16:00 Belafspraak Ivar

Woensdag

09:00 Coaching op de werkvloer bij Hogeschool

13:00 Lunchafspraak bij een grote bank

15:00 Voorstel schrijven nieuw project

17:00 Wekelijks overleg Bureau Tromp via Skype

Donderdag

09:00 Agenda stuurgroep voorbereiden

10:00 Blog schrijven over het Lean huis

13:00 Value Stream Map Sessie – grote detacheerder

17:00 Stuurgroep overleg

Vrijdag
09:00 Acquisitiegesprek voedselfabriek

10:30 Telefonisch overleg klant

13:00 Brainstormen nieuw product

14:00 Administratie

15:00 Voorbereidingen Bureau Tromp personeelsuitje

16:00 Week evalueren

17:00 Vrijdagmiddagborrel

Groeipad

Het eerste jaar ga je aan het werk als junior consultant. Hier heb je relevante werkervaring nodig van minimaal 2 à 3 jaar. In deze periode begin je, naast te ondersteunen bij advies klussen, met het geven van Yellow Belts & workshops. Daarnaast sluit je aan bij acquisitiegesprekken bij klanten.

Na een half jaar- tot een jaar groei je door naar medior consultant. Als medior ga je binnen de adviesklussen wat meer uitvoeren bijvoorbeeld door het geven van waardestroomsessies, coaching op de werkvloer en begeleiding bij Lean implementaties. Ook ga je Green Belt trainingen geven.

Na 2-3 jaar groei je door tot consultant. Als consultant heb je de verantwoordelijkheid over je eigen (DMAIC of Kaizen) project of zit je samen met een senior consultant op grote klussen.

De volgende stap na 4-6 jaar is senior consultant. Als senior consultant begeleidt je onze grotere Lean Six Sigma projecten en programma’s. In deze projecten stuur je meerdere consultants aan. Daarnaast geef je trainingen aan medewerkers en management en begeleidt je workshops met MT’s.

De laatste stap is mee ondernemen in de vorm van een partnerschap. Dit is alleen voorbehouden aan diegene die beschikken over de juiste ondernemersvaardigheden om Bureau Tromp op een hoger niveau te brengen. Hierbij speelt persoonlijke ambitie een grote rol. Daarnaast is het goed om te weten dat je eigen input en ideeën zeer worden gewaardeerd in alle fasen van je carrière bij Bureau Tromp.

Ben je overtuigd?

Mooi! Dan hopen wij dat je snel reageert! Graag ontvangen wij een mail met daarin je CV en een korte motivatie.

Je kunt Marjolein de Brouwer trouwens altijd bellen voor meer informatie over de functie: 030 227 0000.

Ga naar WhatsApp