Wat is een Lean Green Belt?

Wie aan de slag wil met het optimaliseren en verbeteren van bedrijfsprocessen, heeft vast wel eens te termen “Lean” en “Lean Six Sigma” voorbij horen komen. Waar Six Sigma vooral op het meetbare en de statistieken richt, gaat Lean vooral om het logisch nadenken en het wegnemen van verspillingen in werkprocessen. De theorie van deze methode wordt behandeld in de Yellow Belt, maar met een Lean Green Belt ga je nog net een stapje verder. De training is bedoeld voor medewerkers die zelfstandig in een organisatie een Lean project gaan uitvoeren. Dus niet enkel de theorie wordt behandeld, maar je voert ook een eigen praktijkopdracht uit.

Inhoud van een Lean Green Belt opleiding

De Lean Green Belt is een 5-daagse cursus. In deze 5 dagen worden alle Lean principes en en de daarbij behorende Lean instrumenten behandeld. Denk aan de 5 Lean principes, de 8 verspillingen van Lean en diverse templates. Het doel? Jou klaarstomen als projectleider van Lean projecten. Omdat jij als Lean Green Belt deze kar moet trekken, is er veel aandacht voor verandermanagement. 

Lean Green Belt certificering

Na afloop van de opleiding doe je een Lean Green Belt examen. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een Lean Green Belt certificaat (LCS-level 1C). Wil je ook een Lean Green Belt praktijkcertificaat? Dit kan na het afronden van het theoriegedeelte. Je voert zelfstandig een praktijkopdracht uit onder begeleiding van een (Master) Black Belt en presenteert deze voor praktijkcertificering. 

Heb ik een Yellow Belt nodig om een Lean Green Belt te volgen?

Het is een van de meest gestelde vragen rondom de Lean Green Belt training. Nee, het is geen verplichting om eerst een Lean Yellow Belt te volgen. Wel is de Green Belt een goede vervolgcursus voor meer zelfstandigheid en ervaring. Wil jij aan de slag met een Lean project en jezelf Green Belt certificeren? Bekijk startdata en meer info over de Lean Green Belt.

Lees ook: Hoe kan ik mij officieel certificeren in Lean of Lean Six Sigma?

Ga naar WhatsApp