Master Black Belt: Dé Lean Six Sigma professional

Belts | Black Belt

Master Black Belt: Dé Lean Six Sigma professional

Wil jij echt álles weten over Lean Six Sigma, maar heeft de Black Belt training en de bijhorende rol nog niet genoeg uitdaging voor je gegeven? Dan ben je bij ons nog steeds aan het juiste adres! We hebben namelijk sinds kort een nieuwe training kunnen toevoegen: de Master Black Belt training.

Wat houdt de rol in?

Als Master Black Belt ben je een expert met diepgaande kennis van alle aspecten van Lean Six Sigma. Een Master Black Belt is verantwoordelijk voor het invoeren van verbeteringen binnen processen, het geven van LSS trainingen en het begeleiden van andere Belts binnen de organisatie. Als Master Black Belt heb je veel kennis van procesverbetering en de daarbij horende verandercultuur. Je bent in staat om de juiste verbeterideeën te kiezen en deze uit te voeren. Ook werk je nauw samen met het management om de bedrijfsdoelstellingen na te streven.

Wanneer, door wie en voor wie?

De Master Black Belt training bestaat in totaal uit 5 blokken en een examen. De startdatum van de eerste Master Black Belt training is 13 september. De training wordt gegeven door Sander Gooiker. Hij verheugt zich op deze mooie “next level” stap. Jij ook? Meld je dan aan voor de Master Black Belt training! Als je je aanmeldt zal Sander zo spoedig mogelijk contact met je opnemen voor de intake. Een telefonische intake is namelijk onderdeel van de toelating. Een vereiste voor de deelname is ook dat je Black Belt gecertificeerd bent en natuurlijk wilt doorgroeien naar Master Black Belt of dat je al op die positie zit.

Sander Gooiker

Het programma in het kort

Module I: Enterprise-wide planning and Deployment
In dit onderdeel ga je dieper in op de strategische focus en de uitrol van Lean en Six Sigma in de organisatie.

Module II: Design for Six Sigma
Hierbij ga je in op de methode om op de juiste manier nieuwe processen neer te zetten en daar de optimale instellingen voor te bepalen.

Module III: Advanced Statistics
In dit onderdeel gaan je in op de achterliggende theorie van de statistische tools en de toepassing daarvan om van statistisch probleem tot statistische oplossing te komen met behulp van Minitab.

Module IV: Ontwikkeling van mensen en organisaties
Hierbij ga je in op het bepalen van de behoefte van de verschillende doelgroepen in de ontwikkeling van Lean Six Sigma in de organisatie en het ontwikkelen en coachen van mensen en organisaties.

Module V: Programma en projectmanagement
In dit onderdeel gaan je in op het selecteren en begeleiden van projecten en initiatieven in een organisatie, het bepalen van doelen en benefits management en het managen van kritische paden.

Tenslotte vindt op de laatste lesdag het examen plaats en is de presentatie van de “action learnings”. Dit is de presentatie van het inzetplan voor de eigen organisatie en de onderdelen daarin, inclusief de (cijfermatige) verantwoording.

Bekijk hier ons totale Lean trainingsaanbod >

Vind je dit artikel interessant?

Volg ons op Linkedin (we delen onze blogs met je)

Of deel het in je netwerk:

Ga naar WhatsApp