Dit kun je verwachten van een Lean Six Sigma Black Belt training

Belts | Black Belt

Dit kun je verwachten van een Lean Six Sigma Black Belt training

Wat kun je verwachten als je een Lean Six Sigma Black Belt training volgt? En wat voor verbetertrajecten kun je daarna begeleiden? In dit artikel lees je daar meer over.

 

Hoe ziet de Lean Six Sigma Black Belt training eruit?

De Lean Six Sigma Black Belt is een 10-daagse CSSC gecertificeerde training en wordt verzorgd door een ervaren master Black Belt. Na afronding van de training ben je de sparringpartner voor het managementteam. Op zelfstandige wijze begeleid je de Lean transitie in jouw organisatie.
De training is interactief en doorspekt met praktijkvoorbeelden. Tussen de trainingsblokken van elk twee dagen kun je de geleerde tools direct toepassen in jouw eigen organisatie. Aan het begin van elk nieuw blok wordt er gezamenlijk met de groep ervaringen gedeeld. De delen van de leerervaring van de deelnemers geeft de leerstof extra dimensie, zeker ook omdat deelnemers van verschillende achtergronden en sectoren komen.

Verwachtingen van een Black Belt

Als gecertificeerde Black Belt voer je verschillende taken uit binnen je organisatie. Zo leer je onder andere de juiste strategie voor het uitrollen van Lean Six Sigma binnen de organisatie. Belangrijk is bijvoorbeeld om eerst de stakeholders goed in kaart te brengen. Wie heeft welke rol en wat zijn hun wensen en drijfveren? Begin je bij één afdeling en rol je het vervolgens uit, of ga je in één klap met de hele organisatie in een Lean transformatie? Het is belangrijk om samen met het management de juiste strategie te bepalen. Zonder de steun van deze groep is het onmogelijk om te veranderen. Een belangrijke vraag hierbij is: Wat betekent dit het voor de standaard werkzaamheden? Deze werkzaamheden moeten natuurlijk door blijven gaan. Bij de uitrol worden ook de medewerkers betrokken. Daarom is verandermanagement een belangrijk onderdeel van de training. Staan de medewerkers open voor verandering en hoe overtuig je dat Lean Six Sigma de juiste methodiek is?  Training van de organisatie is vanzelfsprekend onderdeel van verandermanagement. Ook de coaching van de verschillende Green Belt verbeterprojecten hoort bij je taken. Hierbij is data-analyse een belangrijk onderdeel. De basis wordt behandeld bij de Green Belt training, maar bij de Black Belt training wordt hier dieper op in gegaan. Ook wordt er binnen een organisatie van de Black Belt verwacht zelfstandig een complex verbetertraject te kunnen leiden. De verschillende tools die daarvoor nodig zijn worden vanzelfsprekend in de training uitgelegd.

Theorie en Praktijk

De Black Belt training bestaat uit twee delen. De theorie wordt behandeld in een 10-daagse training en afgesloten met een examen. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een certificaat. Dit certificaat is wereldwijd erkend door ‘The Counsel for Six Sigma Certification’ (CSSC). Na het theoretische examen, is het mogelijk een praktijk gedeelte te doen. Daarin ga je zelfstandig aan de slag met een verbeterproject binnen je eigen bedrijf. Je wordt hierbij gecoacht door een ervaren master Black Belt en getoetst op het juist toepassen van de verschillende Lean Six Sigma tools. Na het afronden van het verbetertraject heb je bewezen de methodiek in praktijk goed toe te passen en krijg je het praktijk certificaat.

Volg een Lean Six Sigma Black Belt training bij Bureau Tromp

Al met al is de Lean Six Sigma Black Belt training een veelzijdige en verdiepende training, waarbij je wordt opgeleid zelfstandig complexe verbeterprojecten te leiden. Waarbij je aan de ene kant bezig bent met het veranderen van de organisatie en aan de andere kant voor de data-analyse zorgt. Een uitdagende training voor iedereen die slimmer wil werken. Deze training bieden we tevens aan bij Bureau Tromp: klik hier voor meer informatie.

Ga naar WhatsApp