LEAN voor chaotische medewerkers: Een Survivalgids

Lean

LEAN voor chaotische medewerkers: Een Survivalgids

Ben jij die collega waarvan het scherm altijd lijkt op een digitale jungle van bestanden en ongelezen e-mails waarin je hopeloos verdwaalt? Maak je geen zorgen, deze LEAN survivalgids is speciaal voor jou!

Met een beetje LEAN-magie kun je zelfs de grootste digitale chaos omtoveren tot een georganiseerd geheel. Hier is jouw survivalgids voor het implementeren van LEAN in een wereld van digitale wanorde:

Stap 1: Accepteer je chaos, maar omarm LEAN

Laten we eerlijk zijn, chaos is jouw tweede naam. Maar dat betekent niet dat je niet kunt profiteren van LEAN-principes. Accepteer eerst dat je een chaoot bent, maar laat LEAN vervolgens je gids zijn naar een georganiseerder bestaan. Begin klein, met het organiseren van je bestanden en e-mails. Creëer duidelijke categorieën en mapstructuren om je bestanden gemakkelijker terug te vinden. En neem eens de tijd om op te schonen, en alleen datgene te bewaren wat echt nodig is. Wie weet, misschien vind je zelfs dat ene belangrijke bestand terug tussen de digitale rommel

Stap 2: Verminder verspilling, en benut je tijd beter

Als chaoot ben je misschien geneigd om te veel tijd te verspillen aan koffiepauzes en het zoeken naar zoekgeraakte bestanden. Maar met LEAN kun je verspilling verminderen en je tijd beter benutten. Stel bijvoorbeeld een limiet in voor het aantal koffiepauzes per dag en gebruik de extra tijd om je digitale jungle op te ruimen.

Stap 3: Creëer standaard werkwijzen, zelfs voor je onvoorspelbare werkstijl

Als chaoot heb je waarschijnlijk een onvoorspelbare digitale werkstijl. Maar dat betekent niet dat je geen standaard werkmethoden kunt creëren. Probeer bijvoorbeeld een routine te ontwikkelen voor het bijhouden van je takenlijst. Reserveer iedere maandag 15 minuten in je agenda om je takenlijst door te nemen, en prioriteiten vast te stellen. Een handige manier om je taken te ordenen, is het gebruik van een Kanban-bord. Door het toepassen van deze gewoonte kun je de chaos beter beheersen en meer gedaan krijgen in minder tijd.

Conclusie

Dus, als chaotische medewerker kun je absoluut profiteren van LEAN-principes. Accepteer je chaos, verminder verspilling en creëer standaard werkmethoden om je productiviteit te verhogen en je leven een beetje minder chaotisch te maken. Met een beetje LEAN-magie kun je zelfs de grootste chaos omtoveren tot een georganiseerd geheel.

Wil je aan de slag met LEAN? Volg dan één van onze Lean of Lean Six Sigma trainingen, bekijk hier het aanbod.

Training bekijken
13 05

Lean Black Belt Training

09:30 - 16:00Houten - Utrecht
Training bekijken
14 05

Agile & Lean Foundation training

09:30 - 16:00Houten - Utrecht
Training bekijken
14 05

Orange Belt Training

09:30 - 16:00Houten - Utrecht
Ga naar WhatsApp