Lean toepassen op jouw kerstviering?

Algemeen

Lean toepassen op jouw kerstviering?

De feestdagen op kantoor zijn een knusse chaos. Door een vleugje Lean management toe te passen, wordt het leuker en gestroomlijnder. Benieuwd hoe jij de bedrijfskerstviering continu verbetert?

Om te beginnen, denk aan verspilling. Is het echt nodig om elke hoek van het kantoor te transformeren in een winterwonderland? Wellicht niet. Focus op de kerstversieringen en activiteiten die de meeste impact hebben en vermijd verspilling van middelen. Daarmee wordt het gelijk een stuk duurzamer.

Houd daarnaast rekening met klantwaarde, zij het in de vorm van werknemerswaarde. Zorg ervoor dat de geplande activiteiten aansluiten bij de interesses van het personeel. Dit kan betekenen dat je het traditionele kerstbuffet inruilt voor een teambuildingactiviteit, of dat je een meer persoonlijke touch geeft aan de viering. Wellicht is het beter om de glitter te bewaren voor de kerstkaarten en kerstpakketten. Zorg dat je inzicht hebt in de klantwaarde.

Een belangrijk punt is bovendien het stroomlijnen van de festiviteiten. Een duidelijk plan voor de kerstactiviteiten voorkomt verwarring en verlies van feestvreugde. Zorg voor heldere communicatie over de geplande festiviteiten en maak gebruik van efficiënte planningstools. Zo kunnen medewerkers genieten van de festiviteiten zonder te verdwalen in de kerstchaos.

Tot slot, Lean draait natuurlijk om continue verbetering. Vraag dus om feedback na de feestperiode. Wat werkte goed? Wat kan worden verbeterd? Door te leren van jullie ervaringen kun je jaar na jaar de kerstviering steeds beter maken en continu aanpassen aan de behoeften en wensen van het team.

Kortom, met een dosis Lean management wordt de kerstviering niet alleen efficiënter, maar ook boeiender en meer op maat gemaakt voor het team. Vermijd verspilling, stroomlijn processen, leer van ervaringen en geef prioriteit aan wat er écht toe doet tijdens de feestdagen op kantoor. Dat is Lean in de Kerst: een feestelijke twist met een vleugje efficiëntie! 🎄🎁✨

Blog geschreven door Jelle Marius

 

Ga naar WhatsApp