Lean cursus, hoe kies ik de juiste?

Je wil je oriënteren in Lean, dan is een basis Lean cursus een aanrader. Er zijn diverse niveaus waarop een Lean cursus wordt gegeven. Een Yellow Belt is de basis Lean cursus, de Green Belt is een gevorderde Lean opleiding. De zwaarste en meest intensieve training is de Black Belt.

Welke cursus is geschikt voor mij?

Zoals gezegd is een Yellow Belt training uitermate geschikt als je je eens wilt verdiepen in Lean management. In deze 1-daagse training wordt de basis van Lean uitgelegd. Deze dag is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie behandelt de basisbegrippen uit Lean management. Alle bekende lean termen zoals de 8 verspillingen of Value Stream Mapping zijn na deze dag allemaal gesneden koek. In het praktijk gedeelte wordt een simpel bedrijfsproces gesimuleerd. Hierin moet je de geleerde theorie toepassen. Op deze manier zie je direct hoe je Lean zelf kan toepassen. Kortom, de Yellow Belt is uitermate geschikt als oriënterende training.

De Lean Green Belt kan als vervolgcursus na de Yellow Belt training worden gevolgd. Let op: het is geen verplichting om eerst een Yellow Belt te volgen voordat u een Green Belt cursus doet. De Green Belt is bedoeld voor medewerkers die in een organisatie een Lean project gaan leiden. In deze 5-daagse cursus worden alle Lean instrumenten behandeld en leer je deze zelf toe te passen in diverse simulaties. Mocht je jezelf echt een Lean guru willen noemen, dan raden wij je aan om een Black Belt training te volgen.

De Lean Black Belt cursus is het ‘neusje van de zalm’ in Lean trainingen. Tijdens deze 8-daagse training leer je naast alle Lean instrumenten ook hoe je de Lean denkwijze implementeert in jouw organisatie. Ook het omgaan met weerstand van medewerkers bij het doorvoeren van verbeteringen is een belangrijk aandachtspunt tijdens de cursus.

Mocht je vragen hebben over welke Lean cursus het best past bij jouw situatie dan raden wij aan om even contact met ons op te nemen.

lss green belt

Ga naar WhatsApp