Green Belt wat voor mij?

Binnen Lean Six Sigma zijn er verschillende niveaus waarop je training kunt volgen. De Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt en Black Belt zijn de meest voorkomende niveaus waarop men training volgt. In dit blog gaan we eens wat dieper in op de Green Belt. Daarbij stellen we ons de vraag: Wat is een Lean Six Sigma Green Belt nou eigenlijk?

Wil je direct starten en zelf veranderingen doorvoeren? Bekijk dan direct de startdata en meer van de Lean Six Sigma Green Belt training.

Meer info & startdata Green Belt training

Wat is een Lean Six Sigma Green Belt certificering?

De Lean Six Sigma Green Belt is een certificeringscursus waar je dieper in gaat op de hulpmiddelen en methoden die essentieel zijn om deel te nemen aan DMAIC verbeterprojecten en deze ook zelfstandig uit te voeren. Deze cursus richt zich op de basisstructuur van DMAIC en de belangrijkste Lean Six Sigma tools. Door deze certificeringstraining te volgen, kunnen professionals de problemen identificeren en oplossingen implementeren om deze te elimineren. Hierbij bestaat de volledige certificering uit twee delen:

 1. Het theoretisch certificaat: Na de theoretische training van 6 dagen wordt er aan het eind een examen gemaakt. Na het behalen van dit examen krijg je het theoretische certificaat.
 2. Het praktijk certificaat: Na het behalen van het theoretische certificaat kan men ook het praktijk certificaat halen om de volledige Green Belt certificering af te ronden. Hiervoor voert men zelfstandig een praktijkopdracht uit en presenteert deze voor de certificering.

Voor wie is Green Belt training?

Lean Six Sigma is een door mensen gestuurd optimalisatie proces. Om met Lean Six Sigma echt te presteren is doorzettingsvermogen, expertise en toewijding van de individuele leden van het team nodig om ook het daadwerkelijke resultaat te behalen. Bij het beoordelen van de rollen die bijdragen aan het project, denken de meesten aan de rollen van de zogenoemde Champion, diegene die het project ondersteunt, en de Black Belts om het project te initiëren. Om de prestaties van de projecten te verbeteren zullen Green Belts ook een cruciale rol spelen in de procesverbetering.

Green Belts zijn ervaren teamspelers. Jouw doel als Green Belt is om de proceskwaliteit te verbeteren. Je helpt de kloof te overbruggen tussen de Lean Six Sigma theorie en de echte toepassing. Lean Six Sigma Green Belts spelen een cruciale rol bij het verbeteren van het proces, data analyses en projectbeheer. Gedurende de Green Belt training leer je hoe de basisinstrumenten door een projectteam worden gebruikt en hoe je DMAIC vaardigheden kunt toepassen gedurende een Lean Six Sigma project.

Is de Lean Six Sigma Green Belt training geschikt voor jou?

De Lean Six Sigma Green Belt certificering is voor personen die geïnteresseerd zijn in terminologieën zoals continue verbeteren, verminderen van verspillingen, variatie en spreiding in de processen. Hierbij maakt het niet uit in welke sector je werkt. Overal is Lean Six Sigma toepasbaar. Een Lean Six Sigma certificering helpt jou als professionals je vakinhoudelijke vaardigheden te verbeteren, wat leidt tot een grotere wenselijkheid van werkgevers.

Als Lean Six Sigma professional ben je verantwoordelijk voor het beheersen van de kosten, het verbeteren van de output en het bijdragen aan betere resultaten. Enkele goede punten om een Lean ​​Six Sigma Green Belt te worden: werkervaring om de koppeling van de theorie naar de praktijk te kunnen maken. Samen met de ervaring, heeft men de onderstaande kwaliteiten nodig om succesvol te worden als Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerd:

 • Doorzettingsvermogen
 • Een logische, analytische geest
 • Een passie voor verbetering
 • Leiderschapscompetenties

Wat leer je als Lean Six Sigma Green Belt?

Als Lean Six Sigma Green Belt ga je dieper in op de materie om zo een goede projectleider te worden. Binnen de training ga je met verschillende facetten van Lean Six Sigma aan de slag:

 • Verspillingen
 • 5 principes van Lean
 • Statistiek om data analyses uit te kunnen voeren
 • De DMAIC structuur te gebruiken
 • Veel verschillende toolings voor de fases die je in kan zetten om het doel van het project te bereiken

Wil je met ons sparren over de manier waarop jij, je team of de organisatie waardevoller en slimmer werken? Neem gerust contact op met één van onze consultants: tel. 020 2611 875 of info@bureautromp.nl

Wil je teams en organisaties leren slimmer te werken? Volg dan de Lean team coach opleiding.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je)

Ga naar WhatsApp