De 10 voordelen van een Green Belt Training

Lean Six Sigma is een begrip geworden binnen veel organisaties. Toch brengt het vaak nog veel onduidelijkheden met zich mee. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat het voordeel is van het hebben van een Lean Six Sigma Green Belt, of Lean Six Sigma wel toepasbaar is binnen hun organisatie en, als dit het geval is, wat de voordelen van het volgen van een Green Belt training zijn.

De voordelen van een Lean Six Sigma Green Belt certificering opgesomd

Om deze onzekerheden weg te nemen hebben wij de belangrijkste voordelen van een Green Belt training op een rijtje gezet. Zo kun je nagaan of deze training geschikt is voor jou (en jouw organisatie).

1. Green Belts die aantonen dat ze de Six Sigma methodiek machtig zijn en goede resultaten boeken, worden vaak gepromoveerd binnen hun organisatie.

2. Green Belts worden minder lang opgeleid in de Six Sigma methodes, hulpmiddelen en technieken dan Black Belts. Je hebt de certificering dus sneller.

3. Sommige organisaties eisen dat hun medewerkers gecertifieerde Green Belts worden voor ze promotie kunnen maken.

4. Green Belts worden getraind in klassikale lessen, wat de kennis en het enthousiasme vergroot.

5. Wanneer de Lean Six Sigma Green Belt training in-company wordt uitgevoerd kan het lesplan aangepast worden aan de specifieke wensen van het bedrijf.

6. De prestaties van een Green Belt kunnen worden geëvalueerd aan de hand van een project of het behalen van een certificaat.

7. De productiviteit van een Green Belt gaat omhoog en in plaats van het oplossen van problemen, worden er nu problemen voorkomen.

8. Management gebaseerd op data is altijd verdedigbaar. Green Belt projecten helpen werknemers ‘het licht te zien’.

9. Als je niet veel ervaring hebt met financiële analyses, dan kan de Green Belt training jouw kans zijn om eenvoudige vergelijkingen te leren uitvoeren, projectvoordelen te leren kwantificeren, en het managementjargon te leren spreken.

10. En last but not least, met het officiële Green Belt certificaat heb je een streepje voor op de andere kandidaten wanneer je gaat solliciteren.

lss green belt

Bureau Tromp helpt je graag verder indien er nog vragen zijn, neem gerust contact met ons op.

Ga naar WhatsApp