Slimmer werken,
blije klanten

Agile & Lean Foundation training

Online training: Onze Agile & Lean training wordt tot 1 juni 2020 alleen in onze Virtual Classroom gegeven. Dit betekent dat jij hem helemaal kan volgen vanuit huis of je eigen werkplek. Je hebt alleen de beschikking nodig over een laptop met microfoon & camera.

Lean en Scrum versterken elkaar! Hoe? Dat leren wij jou in de Agile & Lean Foundation training.

Lean richt zich op processen en Scrum is juist een projectmethodiek. Maar bij beide methodes staat de klant, continu leren en aanpassen (Agile) centraal. Daarom zijn ze juist goed om samen te gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk om de juiste methodiek aan de bijpassende uitdaging te koppelen. Als jou dat lukt dan sta je zowel sterk als wendbaar in de markt.

InhoudCertificeringKostenInschrijven

Inhoud van de Agile & Lean foundation training

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Afzonderlijk van elkaar maar ook juist in combinatie. We leren je namelijk hoe de methodieken in (verbeter)projecten worden toegepast om klantwaarde toe te voegen en continu te kunnen verbeteren. Je komt er achter dat Lean en Scrum geen alternatieven zijn voor elkaar, maar dat ze elkaar juist versterken. Na deze training kun je direct zelf aan de slag.

Resultaat:

Na het succesvol afsluiten van de Agile & Lean Foundation training neem jij de volgende certificaten mee naar jouw werkomgeving:

 • CSSC geaccrediteerd Lean Six Sigma Orange Belt certificaat
 • Bij slaging voor het officiële Scrum.org examen een erkend PSM | certificaat. Hiermee toon je aan dat je geschikt bent om als Scrum Master te functioneren

Programma:

 • De principes van Agile werken, Lean en Six Sigma.
 • Herkennen van verspillingen in bedrijfsprocessen.
 • Opbouw van een Lean en Scrum project.
 • Kleinere projecten monitoren; je eigen werkzaamheden te evalueren en te optimaliseren.
 • Een mix van theorie en praktische oefeningen.
 • Hoe te functioneren als een effectieve Scrum Master in combinatie met een Lean manier van continu verbeteren.
 • Hoe teams te betrekken in het proces van Agile ontwikkelen van producten en diensten en het Lean verbeteren van bestaande processen.
 • Het gebruik van Lean en Scrums tools en technieken zoals Kanban- en Scrumborden.

Scrum event 30-10-2016 Foto's door KIRSTENVANSANTEN- All rights reserved, contact before use-21

Voor wie is de Agile & Lean training?

Deze opleiding is voor iedereen die zonder voorkennis wil starten met het verbeteren van werkprocessen op Lean Six Sigma-wijze en Scrum wil gebruiken als projectmethodiek in een Agile omgeving. Zowel werknemers in loondienst als ZZP’ers kunnen deelnemen aan de training.

Duur en tijden Agile & Lean training?

De opleiding duurt 4 dagen verspreid over een periode van 2 weken. In de tussenliggende perioden heb je tijd om een kleine opdracht voor te bereiden. De trainingsdagen zijn van 9:30 uur tot ca. 16:00 uur. De trainingslocaties zijn Meeting Plaza (Utrecht), BCN (Amsterdam Arena) en het kantoor van Bureau Tromp in Utrecht.

Certificering: CSSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider

De trainingen van Bureau Tromp zijn geaccrediteerd door The Council for Six Sigma Certification (CSSC). Hiermee voldoen onze trainingen aan de internationale standaarden voor Lean opleidingen.

Onze trainers

De trainingen worden gegeven door ervaren Black Belts met tevens Scrum Master ervaring. Alle trainers zijn naast het geven van trainingen actief als Agile/Lean Consultant en betrokken bij Lean Six Sigma en Scrum (verbeter)projecten. Hierdoor kunnen ze tijdens de training hun praktijkervaringen met jou delen en voorbeelden uit de praktijk gebruiken ter verduidelijking van de theorie.

Certificering

De opleiding wordt standaard afgesloten met een geaccrediteerd Lean Six Sigma Orange Belt certificaat. Hier hoef je geen examen voor te doen. Dit certificaat zit bij de opleiding inbegrepen.

Je kunt na de opleiding besluiten om een officiële Scrum Master certificering te behalen via Scrum.org of IIABC.org. Na het volgen van de opleiding ben je voorbereid op beide examens.

 1. Het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je als Scrum Master aflegt heet “Agile Business Advanced – Facilitating the Process”. Het IIABC richt zich op Scrum werken in non-IT omgevingen. Het examen is tevens in het Nederlands beschikbaar.
 2. Scrum.org. Via Scrum.org kun je een PSM I certificering halen na het volgen van deze training. Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT. Het examen is alleen in het Engels beschikbaar.

Mocht je gebruik willen maken van een extra certificering (Scrum.org of IIABC.org) vul dit dan in op het inschrijfformulier.

Heb je vragen over de Agile & Lean Training?

Neem dan contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Investering

 • De kosten voor deelname zijn € 1.695 excl. BTW
 • De kosten voor deelname zijn € 1.835 incl. het IIABC.org Agile Business Advanced examen excl. BTW
 • De kosten voor deelname zijn € 1.895 incl. het PSM I examen via Scrum.org en excl. BTW

De prijzen zijn inclusief alle opleidingsmaterialen, certificaat en faciliteiten (lunches, drankjes etc.) en exclusief BTW.

Krijg 10% korting op een vervolgtraining die je bij ons boekt. Lees hier meer over dit aanbod >

Direct inschrijven

Offerte per mail

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Agile & Lean training

Woe. 29 april 2020 in Virtual Classroom (online training)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 29 + 30 apr / 6 + 7 mei.

Inschrijven

Optie nemen

Agile & Lean training

Woe. 27 mei 2020 in Virtual Classroom (online training)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 27 + 28 mei / 10 + 11 juni.

Inschrijven

Optie nemen

Wil je een in-company training?

Al onze trainingen organiseren we ook graag bij jou op kantoor. Je volgt de training dan met een groep collega’s (max 12 personen).  Bel ons of stuur ons een email om de training met elkaar af te stemmen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

[sg_popup id=1]