Slimmer werken,
blije klanten

Agile & Lean Foundation training

Lean en Scrum versterken elkaar! Hoe? Dat leren wij jou in de Agile & Lean Foundation training.

Lean richt zich op processen en Scrum is juist een projectmethodiek. Maar bij beide methodes staat de klant, continu leren en aanpassen (Agile) centraal. Daarom zijn ze juist goed om samen te gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk om de juiste methodiek aan de bijpassende uitdaging te koppelen. Als jou dat lukt dan sta je zowel sterk als wendbaar in de markt.

InhoudCertificeringKostenInschrijven

Inhoud van de Agile & Lean foundation training

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Afzonderlijk van elkaar maar ook juist in combinatie. We leren je namelijk hoe de methodieken in (verbeter)projecten worden toegepast om klantwaarde toe te voegen en continu te kunnen verbeteren. Je komt er achter dat Lean en Scrum geen alternatieven zijn voor elkaar, maar dat ze elkaar juist versterken. Na deze training kun je direct zelf aan de slag.

Resultaat:

Na het succesvol afsluiten van de Agile & Lean Foundation training neem jij de volgende certificaten mee naar jouw werkomgeving:

 • IASSC geaccrediteerd Lean Six Sigma Orange Belt certificaat
 • Bij slaging voor het officiële Scrum.org examen een erkend PSM | certificaat. Hiermee toon je aan dat je geschikt bent om als Scrum Master te functioneren

Programma:

 • De principes van Agile werken, Lean en Six Sigma.
 • Herkennen van verspillingen in bedrijfsprocessen.
 • Opbouw van een Lean en Scrum project.
 • Kleinere projecten monitoren; je eigen werkzaamheden te evalueren en te optimaliseren.
 • Een mix van theorie en praktische oefeningen.
 • Hoe te functioneren als een effectieve Scrum Master in combinatie met een Lean manier van continu verbeteren.
 • Hoe teams te betrekken in het proces van Agile ontwikkelen van producten en diensten en het Lean verbeteren van bestaande processen.
 • Het gebruik van Lean en Scrums tools en technieken zoals Kanban- en Scrumborden.

Scrum event 30-10-2016 Foto's door KIRSTENVANSANTEN- All rights reserved, contact before use-21

Voor wie is de Agile & Lean training?

Deze opleiding is voor iedereen die zonder voorkennis wil starten met het verbeteren van werkprocessen op Lean Six Sigma-wijze en Scrum wil gebruiken als projectmethodiek in een Agile omgeving. Zowel werknemers in loondienst als ZZP’ers kunnen deelnemen aan de training.

Duur en tijden Agile & Lean training?

De opleiding duurt 4 dagen verspreid over een periode van 2 weken. In de tussenliggende perioden heb je tijd om een kleine opdracht voor te bereiden. De trainingsdagen zijn van 9:30 uur tot ca. 16:00 uur. De trainingslocaties zijn Meeting Plaza (Utrecht), BCN (Amsterdam Arena) en het kantoor van Bureau Tromp in Utrecht.

IASSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider

De trainingen van Bureau Tromp zijn geaccrediteerd door de IASSC (International Association for Six Sigma Certification). Hiermee voldoen onze trainingen aan de internationale standaarden voor Lean opleidingen.
IASSC_ATO_Seal_378x378-1

Onze trainers

Alleen ervaren Black Belts die ook ervaring hebben met het geven van Scrum Master trainingen geven deze training. Alle trainers voeren zelf ook Lean Six Sigma en Scrum (verbeter)projecten uit. Tijdens de training zullen ze hun praktijkervaringen met jou delen en gebruiken als voorbeelden.

Certificering
De opleiding wordt standaard afgesloten met een theorie-examen. Dit is een combinatie van meerkeuze en open vragen. Na afronding ontvang je het officiële Lean Six Sigma Orange Belt certificaat en een Scrum master certificaat.

Extern Scrum.org examen

Je kan er ook nog voor kiezen om via Scrum.org examen te doen. Als je slaagt voor dit examen krijg je een officieel erkend PSM | certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je geschikt bent om als Scrum Master te functioneren.

Heb je vragen over de Agile & Lean Training?

Neem dan contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Investering

 • De kosten voor deelname zijn € 1.595 (ex. 21% BTW).
 • De kosten voor deelname incl. het PSM 1 examen via Scrum.org zijn € 1.800 (ex. 21% BTW).

De prijzen zijn inclusief alle trainingsmaterialen en faciliteiten (lunches, drankjes etc.).

Krijg 10% korting op een vervolgtraining die je bij ons boekt. Lees hier meer over dit aanbod >

Incompany Agile & Lean Foundation training

Wij maken op maat gemaakte Lean Six Sigma & Scrum trainingen voor jouw organisatie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen over de Agile & Lean Foundation training?

Neem dan contact met ons op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 030 227 0000 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Agile & Lean training

Maa. 15 juli 2019 in Amsterdam (BCN Arena)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 15 + 16 juli / 22+ 23 juli 2019.

Inschrijven

Optie nemen

Agile & Lean training

Woe. 28 augustus 2019 in Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 28 + 29 aug / 4 + 5 sept 2019.

Inschrijven

Optie nemen

Agile & Lean training

Maa. 14 oktober 2019 in Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 14 + 15 okt / 28 + 29 okt.

Inschrijven

Optie nemen

Agile & Lean training

Woe. 11 december 2019 in Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert de methodieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Trainingsdata: 11 + 12 dec / 18 + 19 dec.

Inschrijven

Optie nemen

Sponsored post_1200x420

Verbeteren met Lean? Lees meer over o.a. Lean tools en tips mét praktische voorbeelden waarmee je vandaag al kunt starten!
Download gratis