Slimmer werken,
daar helpen wij organisaties bij

Process Mining training

De processen in een organisatie bepalen in grote mate de klanttevredenheid en het succes van de organisatie. “A bad system will beat a good person every time” is een bekende uitspraak van Deming. Met andere woorden: de oorzaak van fouten ligt opgesloten in de processen en niet in de medewerker. Process Mining maakt het mogelijk je échte processen tot in detail te visualiseren en vormt zo de basis om je eigen systeem te verbeteren. Processen waren nog nooit zo makkelijk zo inzichtelijk te maken voor iedereen!

Wat kun je met Process Mining?

Process Mining slaat de brug tussen de traditionele procesanalyses en data science. Met gebruiksvriendelijke software de bestaande data uit jouw systemen gebruiken om de werkelijke procesgang te visualiseren en te kunnen analyseren.

De training richt zich op de 3 basis typen van Process Mining, ook wordt er aandacht gegeven aan toepassingen buiten bedrijfsprocessen.

 • Ontdek je processen. Gebruik de beschikbare data om processen in kaart te brengen zoals ze werkelijk zijn. Hierbij ontdekken we de mogelijkheid in te zoomen op elk detail om bottlenecks en uitzonderingen te ontdekken, maar ook juist de grote lijn te volgen en het aantal variaties van je proces inzichtelijk te krijgen.
 • Controleer je huidige processen. Vergelijk je procesmodellen met de huidige processen en zie direct waar het huidige proces afwijkt van de norm.
 • Verbeter je procesmodellen en stuur op de werkelijke processen. Als blijkt dat er afwijkingen zijn van het model, kan het model aangepast of uitgebreid worden. Daarnaast kan op basis van historische data een voorspelling gedaan worden op resultaten in de nabije toekomst.
 • Kijk verder dan bedrijfsprocessen. Process Mining is het meest gebruikt in bedrijfsprocessen, maar is veelzijdig en kan op elk proces toegepast worden zoals bijvoorbeeld gebruik van apparatuur of het in kaart brengen van Customer Journeys.
InhoudDuurCertificeringKostenInschrijven

Wat houdt de Process Mining training in?

De Process Mining training biedt de mogelijkheid om de mogelijkheden van Process Mining te ontdekken, hoe het toe te passen en welke Process Mining strategie aansluit bij de doelen van je organisatie. Onze consultant/trainer vertelt uit eigen ervaring. Bovendien vragen we de deelnemers regelmatig naar hun praktijkvoorbeelden en is er ruimte om je eigen casus in te brengen. Hierdoor wordt de theorie een ‘echt’ verhaal.

De training bestaat uit totaal 3 modules, waarvan module A + B één training vormen. Module C is een meer advanced module welke apart te boeken is via info@bureautromp.nl.

 • A. Foundation
 • B. Essentials
 • C. Data Management

A. Foundation:

 • Introductie process mining en de positie binnen data science
 • Introductie verschillende vormen van Process Mining & tooling
 • Mining Strategy en vormgeven van process mining projecten

B. Essentials:

 • Verdieping van onderwerpen uit foundation blok
 • Toepassen van analyse technieken Process Mining
 • Basis begrip van benodigde data en data modelleringstechnieken

C. Data Management:

 • Verdieping van onderwerpen uit foundation blok
 • Goed begrip van Data vereisten, extractie en modelleren
 • Basis begrip van analyse technieken Process Mining

Zoals hierboven gememoreerd vormen modules A en B één training en kan module C apart geboekt worden. Ook kunnen alle drie de modules als één pakker geboekt worden; neem hiervoor contact met ons op.

 • De Foundation training geeft de basis mee van Process Mining waarop de andere 2 modules worden voortgebouwd.
 • De module Essentials richt zich op de gebruikers van Process Mining tooling. Denk hierbij aan process managers, programma managers van verbeterprogramma’s, maar ook aan medewerkers bij financiële afdelingen of auditors en de risk-afdeling.
 • De module Data Management is bedoeld om de technische vaardigheden bij te brengen om de tooling op een juiste manier in te richten en de data-vraagstukken die het inrichten van de tooling met zich meebrengen.

De opleiding is er volledig op gericht om na afronding zelfstandig aan de slag te kunnen met Process Mining in je organisatie.

Hoe lang duurt de Process Mining training?

De Process Mining training bestaat standaard uit 2 modules die elk 1 dag duren en die verspreid over een aantal weken worden gegeven. De trainingsdagen zijn van 09:30 tot 16:00 uur. De derde module (Data Management) is aan te vragen via info@bureautromp.nl.

Voor tussen de trainingsblokken door geven we je een aantal behapbare opdrachten mee. Denk hierbij aan het achterhalen van data in je eigen organisatie, het doorlopen van e-learnings en het in je praktijk toepassen van Process Mining. Op die manier proef je al even aan de praktijk. Het is geen probleem als je hier niet aan toekomt, maar besef dat ‘doen de beste manier van leren is’. Terug in de training bespreken we ieders bevindingen, wat waardevolle leermomenten oplevert.

Onder het tabblad ‘Inschrijven‘ vind je alle trainingsdata.

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Investering

 • De kosten per module zijn € 525.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Bureau Tromp certificaat en drankjes/lunch en exclusief 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling. Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je altijd 10% korting op al onze trainingen.

Direct inschrijven

Offerte per mail

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 030 227 0000 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual Classroom (online training)

of

 • Houten – Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Process Mining

Woe. 6 maart 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 6 maart 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Process Mining

Woe. 6 maart 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 6 + 13 maart 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Process Mining

Woe. 12 juni 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 12 juni 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Process Mining

Woe. 12 juni 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 12 + 19 juni 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Process Mining

Woe. 4 september 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 4 september 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Process Mining

Woe. 4 september 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Wil jij zelfstandig met Process Mining aan de slag? Dat kan met een afgeronde Process Mining training. In deze 1, 2 of 3-daagse opleiding leer je de Process Mining techniek te gebruiken in jouw omgeving en op de juiste manier in te zetten. Trainingsdata: 4 + 11 september 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.