Slimmer werken,
blije klanten

Hoshin Kanri Masterclass 

“If you don’t know where you are going, any road will lead you nowhere”. Deze quote van Henry Kissinger benadrukt het belang van het maken én het uitvoeren van een strategische planning. Hoshin Kanri is een tool uit Lean management dat daar uitermate geschikt voor is. 

Wat is Hoshin Kanri ? 

Hoshin betekent onder meer ‘kompas’ en ‘koers’ en Kanri betekent onder andere ‘management’ en ‘controle’. Samen staan ze binnen Lean management voor een ‘kompas’ dat ervoor zorgt dat je als organisatie gericht blijft op het ‘Ware Noorden’: de missie en visie van de organisatie. 

De management tool Hoshin Kanri zorgt ervoor dat jouw organisatie in 7 stappen dichterbij het ‘Ware Noorden’ kan komen. De tool biedt namelijk handvatten voor het creëren van strategische doelen, zo kunnen de missie en de visie van de organisatie worden nageleefd. De onderstaande afbeelding illustreert hoe de stappen verbonden zijn met de Hoshin Kanri matrix (ook wel X-matrix genoemd). 

Hoshin Kanri interessant voor jou? 

Wil jij hier meer kennis in ontwikkelen en via de masterclass leren hoe jij binnen 7 stappen een duidelijke strategie kan creëren? Schrijf je dan in voor deze masterclass. 

InhoudDuurCertificeringKostenInschrijven

Inhoud

Organisaties hebben ambities. Het behalen van ambities gaat niet zonder het overwinnen van obstakels. Een organisatie kan niet alle obstakels bij voorbaat wegnemen maar een goede, doordachte strategische planning minimaliseert obstakels en verschaft de organisatie focus.   

Er zijn verschillende ‘instrumenten’ om tot een goed geformuleerde strategie te komen. Hoshin Kanri is een techniek om tot een heldere strategie met duidelijke focus te komen. Het omvat lange termijn doelstellingen, de doelstellingen van het komende of lopende jaar en geprioriteerde doorbraakprojecten. Alles wordt op 1 A3 weergegeven en is hierdoor goed te communiceren binnen de gehele organisatie. 

hoshin kanri matrix

Dit leer jij tijdens de masterclass:

  • de strategie te bepalen en daarbij focus aan te brengen;
  • de strategie binnen de organisatie overzichtelijk te communiceren; 
  • de benodigde resources te bepalen; 
  • de bijdrage en verantwoordelijkheid van afdelingen aan te geven; 
  • de belangrijkste projecten die samenhangen met/voortvloeien uit, de strategie te bepalen en prioriteren; 
  • de prestaties en resultaten meetbaar en helder te maken. 

Hoe lang duurt de Hoshin Kanri masterclass?

De masterclass duurt 1 dag van 9.30 uur tot ongeveer 16.00 uur 

Onder het tabblad ‘Inschrijven‘ vind je alle trainingsdata.

Onze trainers

De Hoshin Kanri masterclass wordt door onze ervaren consultants gegeven. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Klantenvertellen). 

Certificering

Ter afsluiting van de masterclass ontvang je een certificaat van deelname. 

Investering

De kosten voor deelname zijn per masterclass €525,- (excl. 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, certificaat van deelname en faciliteiten (lunch, drankjes etc.). Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je altijd 10% korting op al onze trainingen. 

Direct inschrijven

Offerte per mail

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Vraag hier informatie aan. De Hoshin Kanri Masterclass vindt plaats in Utrecht. 

Hoshin Kanri

Maa. 3 juni 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Volg de masterclass Hoshin Kanri en leer je in één dag meer over het maken van een strategische planning binnen je organisatie.

Inschrijven

Optie nemen

Hoshin Kanri

Din. 10 december 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Volg de masterclass Hoshin Kanri en leer je in één dag meer over het maken van een strategische planning binnen je organisatie.

Inschrijven

Optie nemen

 

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.