Vernieuwde e-learning module

E-learning, je hebt het woord vast eens voorbij zien komen, maar wat is dat nou precies? Er is geen eenduidige definitie voor het woord e-learning. De letter “e” staat voor “electronic”. E-learning is eigenlijk studeren met behulp van digitale hulpmiddelen. Meestal gebeurt dit via een computer welke verbonden is met het internet. E-learning biedt vele voordelen. Een groot voordeel is dat je dit kan doen wanneer het je uitkomt. Er zijn gehele opleidingsinstellingen die “studeren wanneer het je uitkomt” als speerpunt voor marketing hanteren. Hiernaast is een groot voordeel van e-learning dat je het kan doen op een plek waar het jou uitkomt, dus geen lange reistijden, geen reiskosten, dus lekker binnen je eigen comfort-zone.

Bij Bureau Tromp helpen we organisaties slimmer werken door middel van Lean Six Sigma. Onze passie ligt in het verbeteren van processen. Ben je het gebrek aan effectiviteit zat? Zit je regelmatig te tobben hoe je bepaalde knelpunten kunt oplossen? Bij Bureau Tromp hebben we inmiddels een ontelbaar aantal processen succesvol weten te verbeteren en vinden we dat eenieder in staat moet zijn om te starten met procesverbetering. Al onze ervaringen en “best practices” hebben we weten te samenvatten tot een waardevolle introductie in de wereld van Lean Six Sigma.

 

Hoe mooi is het om kennis te maken met Lean Six Sigma wanneer het je uitkomt, of wellicht vanuit je luie stoel? Om dit mogelijk te maken is de methode van e-learning ideaal. Onze e-learning beperkt zicht niet tot enkel introduceren. Sterker nog, we geven je een aantal krachtige tools mee zodat je direct kan starten met verbeteren en hiermee het verschil kan maken. Ook binnen een organisatie is e-learning een krachtige tool. Standaardisatie is binnen de Lean gedachte een belangrijke pijler.

Met e-learning bereiken we consistentie in het leermateriaal. Iedereen krijgt dus dezelfde kennis aangeboden en hierdoor bereik je als organisatie een uniform kennisniveau. Consistentie binnen een organisatie is erg belangrijk, dus ook op het gebied kennis. Je wilt immers weten wat je op kennisgebied kan, en mag, verwachten. Daarentegen wil je ook graag weten waar de grenzen liggen. Hiernaast helpt de Lean gedachtegang om alle neuzen 1 kant op te krijgen. Kortom genoeg redenen om vandaag al te starten met verbeteren.

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.

Ga naar WhatsApp