Aanleiding voor continu verbeteren bij de Goudse verzekeringen
Vanwege een veelvoud aan systeem- en structuur wijzigingen binnen de Goudse was de procesinrichting complexer, tijdrovender en daarmee minder flexibel geworden. De doorlooptijden (afhandeltijden) liepen op, er heerste onduidelijkheid omtrent taken en verantwoordelijkheden en er vonden veel werkzaamheden dubbel plaats. Boven alles lag de ervaren werkdruk erg hoog. De Goudse had behoefte aan een versimpeling van de werkprocessen en een heldere structuur voor continu verbeteren.
Bij aanvang van het traject stelden we ons tot doel klanten een 9+ ervaring te laten beleven waarbij medewerkers niet harder werken maar vooral slimmer werken. In andere woorden: tijd vrijmaken bij medewerkers om deze vervolgens in te zetten voor het creëren van klantwaarde.
De business case
Om in een korte tijd een goed beeld te krijgen van de bestaande situatie binnen de Goudse, hebben we een vooronderzoek uitgevoerd. Daarin hebben we lopende verander-initiatieven, belangrijke procesverstoringen en verspillingen in kaart gebracht. Zo kregen we een beeld waar de grootste verbeterpotentie lag.
Sturing
Het management vervult een vitale rol in het realiseren van een continue verbetercultuur. Zij scheppen de condities voor verandering. Om die reden hebben we het management voorafgaand aan de Lean transformatie bij elkaar gebracht om afspraken met elkaar te maken. Gedurende het traject hebben we middels intervisie het management gecoacht in het geven van het juiste voorbeeldgedrag.