Slimmer werken,
blije klanten

Workshop Lean Six Sigma bij de gemeente Lansingerland

Veel gemeenten staan aan de vooravond van het invoeren van zaakgericht werken. Er wordt veel aandacht besteed aan het kiezen van het juiste zaaksysteem. Wordt het een variant van Corsa, Decos of toch een opensource oplossing zoals zaaksysteem.nl?

Te vaak denken gemeenten dat met de invoering van zaakgericht werken ook de processen beter zullen verlopen. Dit is niet het geval, wel is de invoering van een nieuw systeem een goed moment om eens kritisch naar alle processen te kijken. Lean Six Sigma is zeer geschikt om op een gestructureerde manier je processen te analyseren en daar waar mogelijk te verbeteren.

Bureau Tromp geeft daarom kosteloze kennismakings-workshops aan gemeenten. Onlangs waren wij bij de gemeente Lansingerland waar wij het proces Wet openbaarheid van bestuur (Wob) met behulp van een Lean Six Sigma workshop hebben verbeterd. Dit was volgens de deelnemers een leuke en praktische manier om kennis te maken met de theorie van Lean Six Sigma en het geleerde vervolgens op een eigen proces toe te passen.

In recente workshops hebben wij al diverse processen bij gemeenten met Lean Six Sigma aangepakt, dit heeft geleid tot:

  • verkorting doorlooptijd WABO proces
  • versnellen procedure bezwaar en beroep
  • optimaliseren proces inkoopfacturen
  • proces verhuisaangifte versnellen

Iets voor u? Neem contact op voor meer informatie over deze kosteloze kennismaking met Lean Six Sigma.

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.