Slimmer werken,
blije klanten

Vraag

Wist je dat wij minimaal 10 keer per week een aanmelding via de UWV Scholingsvoucher krijgen? Tegenwoordig blijkt namelijk dat Lean Six Sigma-kennis een basisvereiste aan het worden is in veel vacatureteksten in uiteenlopende organisaties. Onderstaand twee voorbeelden waarin we een sterke stijgende lijn signaleren in de vraag naar Lean Six Sigma ervaring.

Het onderwijs

Het onderwijs is nog steeds een groeigebied als het gaat om de toepassing van Lean Six Sigma. Waar de nadruk in het verleden lag op grote onderwijsinstellingen, zien we dat steeds meer middelgrote en kleinere onderwijsinstellingen hier mee aan de slag gaan. Vroeger lag de focus vooral op de administratieve processen, maar tegenwoordig ook meer op het primaire proces. De nadruk ligt er daarbij vooral op om Lean Six Sigma passend te krijgen en specifiek te maken voor het onderwijs.

Zorgsector

Ook in de zorgsector is Lean Six Sigma al een tijd bezig met een opmars. Dit is inherent aan de ontwikkelingen binnen deze sector: de samenleving vergrijst, de zorgkosten lopen op en zorgorganisaties staan onder grote druk om de kosten onder controle te houden zonder dat dit ten koste mag gaan van de kwaliteit of doorlooptijd. Hierbij kunnen Green & Black Belts een grote rol spelen in het uitvoeren van het verbeteringstraject óf het aansturen van de mensen die het verbetertraject het uitvoeren.

 

Onze dienstverlening

Lean Six Sigma is een brede procesmanagement opleiding en processen komen binnen iedere organisatie voor en iedereen is betrokken bij processen. Je zou dus kunnen zeggen dat alle kansberoepen baat hebben bij iemand met een Lean Six Sigma achtergrond. Echter bepaalde beroepsgroepen (adviseur, analist en leidinggevenden) maken er in het dagelijks werk meer gebruik van dan andere beroepsgroepen. Wil je meer weten over welke kansberoepen passen bij een Lean Six Sigma opleiding? Neem dan contact met ons op via 020-2611 875. Wil je meer weten over de scholingsvoucher voor kansberoepen van het UWV? Dat kan hier.

Je kan ook direct de UWV scholingsvoucher aanvragen, wij hebben hem al deels voor je ingevuld. Download hier de scholingsvoucher van het UWV in Word format.

 

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.