Slimmer werken,
blije klanten

Bureau Tromp officiële partner Participatiefabriek

Op 23 april 2015 vond de Participatiedag in Almere plaats. Deze dag werd georganiseerd in het kader van het 1-jarig jubileum van de Participatiefabriek én om de samenwerking met Bureau Tromp officieel aan te kondigen. Natuurlijk waren Bas en Reinier op deze feestelijke dag aanwezig en werden zij verwelkomd en bedankt door Froukje de Jonge, wethouder van Almere.

Participatiefabriek Participatiedag Bureau Tromp

Op deze dag stond het thema ‘Solliciteren met LEF’ centraal en was er een interessant programma voor de bezoekers. Er werden tal van workshops gegeven, interessante sprekers waren uitgenodigd en er werd een paneldiscussie gehouden onder leiding van Connie Franssen, gevolgd door een netwerklunch. Allemaal om werkzoekenden in Almere te inspireren voor het vinden van een baan.

Bureau Tromp officiële partner Participatiefabriek Participatiedag

Over de Participatiefabriek

De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van Stichting De Schoor in samenwerking met de gemeente Almere. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

De Participatiefabriek richt zich op alle werkzoekenden in Almere waarbij het talent van de deelnemers als uitgangspunt wordt genomen. Dit talent kunnen zij gebruiken in de activiteiten die georganiseerd worden waardoor zij deze nog meer kunnen ontplooien. Op deze manier vergroten zij hun netwerk en hun kans op het vinden van betaald werk.

Bureau Tromp officiële partner Participatiefabriek Participatiedag

Onze samenwerking

Wij zijn erg trots op de samenwerking met de Participatiefabriek en zijn blij dat we een steentje bij kunnen dragen aan een maatschappelijk probleem dat veel mensen raakt: de economische crisis met werkloosheid als gevolg.

Door in 2015 een aantal Lean Six Sigma opleidingsplaatsen aan te bieden aan De Participatiefabriek kunnen wij daarmee mensen helpen die momenteel zonder werk zitten. Op deze manier kunnen zij hun kans vergroten op het vinden van een betaalde baan. Kennis is tenslotte macht. Helaas is het volgen van een passende opleiding bijna onmogelijk zonder inkomen.

We zijn erg blij dat onze samenwerking nu al zijn vruchten afwerpt. Twee deelnemers die een Lean Six Sigma training bij Bureau Tromp hebben gevolgd hebben inmiddels een nieuwe baan.

Wil je meer lezen over De Participatiefabriek en onze samenwerking? Klik dan hier.

Sponsored post_1200x420

Verbeteren met Lean? Lees meer over o.a. Lean tools en tips mét praktische voorbeelden waarmee je vandaag al kunt starten!
Download gratis