Slimmer werken,
blije klanten

Gemeente Haarlemmermeer

In 2014 is gemeente Haarlemmermeer begonnen met het opstarten van het verbeterprogramma ‘SL!MMR’. Binnen dit programma is gekozen voor het opzetten van een Lean Academy. De doelstelling is het verspreiden en verankeren van het Lean gedachtegoed bij alle medewerkers. “Met SL!MMR willen wij dat er iedere dag, in ieder werkproces en door iedereen wordt verbeterd. Procesverbetering als tweede natuur, dat is wat we willen.”

Gemeente Haarlemmermeer

Onze dienstverlening

We zijn er erg trots op dat wij gemeente Haarlemmermeer hierbij hebben mogen ondersteunen door een Lean Academy op te richten.

In het project ‘SL!MMR Meten’ introduceerden we de relevante Six Sigma instrumenten, die de interne projectleiders van Haarlemmermeer gebruiken bij het uitvoeren van hun projecten.

In ‘SL!MMR Weten’ hebben we het maatwerk opleidingsprogramma uitgewerkt. We zorgden ervoor dat alle 1.200 medewerkers van Haarlemmermeer een opleiding in Lean Management kregen, toegespitst op hun specifieke werksituatie.

Meer weten? Download hier een artikel over de Lean Academy binnen de gemeente Haarlemmermeer.

leankunjezelfdoen

Referentie gemeente Haarlemmermeer

Binnen de Lean Academy leiden medewerkers elkaar nu op: “Ze vinden het geweldig om dit met collega’s te doen,” aldus David Koppes, programmamanager van het Lean verbeterprogramma.

Over Bureau Tromp
“Met hun inhoudelijke kennis van- en ervaring met het geven van trainingen, specifiek ook op dit gebied, ondersteunen zij ons bij het uitrollen van de Lean Academy. Zo konden we daarin groeien. Het is een stevig trainingsprogramma geworden. Er is geen gemeente in ons land die zo zwaar en breed inzet op de ontwikkeling van haar mensen als wij. Het is ook een ambitieus programma: we willen honderden medewerkers raken.”

Consultant

Reinier Tromp.

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.