Slimmer werken,
daar helpen wij organisaties bij

Ingrid Mooijman

Ik ben in november 2023 gestart bij Bureau Tromp als senior trainer-consultant. Hoewel niet geheel nieuw, omdat ik al eerder enkele trainingen als externe trainer verzorgde.  

Mijn  roots zijn stevig verankerd in de producerende industrie. Ik begon als Change Controller bij Fokker Aircraft waar ik het jammerlijke faillissement van deze trotse vliegtuigbouwer moest meemaken. Na een aantal jaren als consultant (“implementeren is ons vak”) gewerkt te hebben, behaalde ik mijn Black belt certificaat bij Tata Steel, destijds nog Corus geheten. Tot in de diepste krochten van de staalproducent was ik de trekker van verbeterprojecten als één van de eerste, binnen het bedrijf opgeleide interne Lean Black belts.  

Ik bewaar hele mooie herinneringen aan die tijd: “niet alleen, letterlijk, Lean Awareness creëren en 5S projecten begeleiden met mijn poten in de modder, maar ook in managementteams Strategy Deployment uitrollen, was een geweldige uitdaging”. 

In de jaren die volgden vond ik mijn roeping als gedreven hbo-docent bij de Hogeschool van Amsterdam, waar ik binnen de opleiding Logistics een “donkergroene” Green Belt Lean Management minor ontwikkelde. Samen met collega’s daagde ik ouderejaars studenten uit om buiten de kaders van hun opleiding, in multidisciplinaire teams creatieve oplossingen te vinden voor praktijkproblemen van uiteenlopende werkgevers. Ruim 70 studenten behaalden op deze wijze hun welverdiende Green Belt certificaat.  

Het werken met jonge professionals, het trainen en coachen van mensen die op een Lean Six Sigma wijze hun processen onder de loep willen nemen, daar ligt mijn passie. Bij Bureau Tromp komt het allemaal samen.  

ik heb energie voor tien en als ik dat af en toe kan opladen door met mijn oude VW camperbusje op pad te gaan, dan heeft Bureau Tromp nog vele inspirerende jaren met mij voor de boeg! 

 

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.