Slimmer werken,
blije klanten

Lean in de Zorg event

Meld je aan voor het Lean in de Zorg event (gratis)

Lean in de zorg event

 

Vanaf heden kan je je weer opgeven voor het Lean in de Zorg Event. Dit event staat gepland op dinsdag 19 juni 2018 (09:00 – 13:30) te Utrecht. Deze ochtend is bedoeld voor projectleiders, managers en leidinggevenden uit de zorg. Inschrijven is gratis.

Inschrijven

Inschrijven kan gratis via deze link (afmelding kost 50 euro).

Wil je meer weten over het event? Lees dan verder!

zorg1

Projecten duren lang en leveren weinig op…

Zijn uitlopende projecten eerder de regel dan de uitzondering? Wordt de patiënt of cliënt wel eens uit het oog verloren waardoor het resultaat van projecten tegenvalt? Moeite met de ontwikkeling en implementatie van e-Health? Zijn medewerkers moeilijk te motiveren om mee te doen in projecten? Kortom: kosten projecten jou meer energie dan ze je opleveren?

Scrum in de zorg event

Waarom Lean in de zorg?

De zorgsector is misschien wel meer in beweging dan ooit tevoren. Als je als organisatie in beweging bent, betekent dat meestal dat er veel projecten uitgevoerd moeten worden. Projecten binnen de zorg zijn vaak complex en vereisen veel samenwerking. Zowel intern tussen afdelingen als extern met andere stakeholders als zorgverzekeraars, gemeenten en andere zorgorganisaties. Dit zijn precies de omstandigheden waarin Scrum een grote meerwaarde kan bieden.

Programma Lean in de Zorg event

Bureau Tromp wil graag ervaringen delen met jou en samen verkennen waar meer kansen liggen in de zorg.

09:00 – 10:00 – Wat is Lean werken?

10:00 – 10:30 – Hoe kan de zorgsector profiteren?

10:30 – 11:00 – Koffie

11:00 – 11:30 – Ervaringen uit de zorg

11:30 – 12:00 – Waar en hoe starten?

12:00 – 12:30 – Q&A

12:30 – 13:30 Lunch en napraten (optioneel)

De locatie van het Lean in de Zorg event is Meeting Plaza in Utrecht. De locatie is erg goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. 

Inschrijven (gratis)

Inschrijven kan gratis via deze link (afmelding kost 50 euro).

Impressie Lean in de Zorg ontbijtsessie 2017

Tijdens deze ontbijtsessie zijn veel onderwerpen en discussiepunten voorbij gekomen, die voor iedereen aan tafel relevant waren. Onder andere:

  • Waarom slimmer werken in het ziekenhuis? Omdat je de juiste zorg wil leveren aan iedere afzonderlijke patiënt. Dit vraagt om structuur en het continu blijven verbeteren van deze structuur.
  • Hoe kan je beginnen met continu verbeteren? Ervaring leert dat het in ziekenhuizen goed werkt om de Lean werkwijze stap voor stap in te voeren, waarvan de eerste stap een verbeterbord kan zijn.
  • Hoe kunnen we verandering in werkwijzen doorvoeren? Gewoontes zijn heel krachtig, maar als je een signaal (mensen stimuleert na te denken over verandering) en een beloning (wat de verandering op zal leveren na de implementatie) koppelt aan het veranderingsproces, zal de kans op slagen aanzienlijk groter zijn.

Lees meer over de ontbijtsessie

 

 Meer lezen over Lean in de Zorg?

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn