Slimmer werken,
blije klanten

Lean Team Coach training

Donderdag 7 december 2023Donderdag 4 april 2024Donderdag 7 november 2024
€2.050,-
Heb jij ruime ervaring met Lean & Six Sigma en het verbeteren van processen? Heb je een Green Belt of Black Belt op zak en zoek je verdere verdieping? Dan is onze 4-daagse Lean team coach opleiding precies geschikt voor jou.

Je ziet de voordelen van continu verbeteren en hebt de effecten waarschijnlijk zelf aan den lijve ondervonden. Echter, wat is de volgende stap nadat je de eerste Lean Six Sigma projecten hebt uitgevoerd? Hoe help je een team om niet alleen slimmer te werken, maar om ook echt alles uit zichzelf te halen? Hoe overstijg je het teamniveau en neem je een hele organisatie mee in een Lean transformatie? Deze en veel meer vragen worden beantwoord tijdens de Lean team coach opleiding.

Klassikaal en online

De Lean Team Coach training wordt zowel online als klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven jouw voorkeur aan. 

InhoudDuurCertificeringKostenInschrijven

Wat houdt de Lean Team Coach opleiding in?

Als Lean team coach kun je niet alleen het team in Lean introduceren, maar weet je teams zo te stimuleren dat ze alles uit zichzelf halen. Je coacht op team- en individueel niveau. Dat betekent dat je bijvoorbeeld zonder moeite Yellow- en Green Belts in hun rol begeleidt. Ook ben je in staat om Champions in een organisatie te inspireren en te beïnvloeden.

Maar de Lean Team Coach gaat verder dan dat. Naast (1) een team optimaal laten presteren kijkt de Lean team coach ook naar (2) relaties tussen teams en personen onderling en naar (3) het volledige ecosysteem van teams. Een Lean Team Coach ziet in, dat cruciale bouwstenen van zo’n systeem sterke teams zijn. Teams die hun eigen werkzaamheden organiseren en inhoud en betekenis geven aan hun eigen rol. Zo zijn zij gesprekspartner voor andere teams. Tijdens de Lean Team Coach opleiding leer je hoe je comfortabel en professioneel jouw rol kan pakken in deze complexe omgeving.

Na het volgen van de training:

 • Voel je je zeker in het uitvoeren van de Lean Team Coach rol.
 • Kan je de procesvolwassenheid van organisaties bepalen en hier het gesprek over aangaan met stakeholders;
 • Beschik je over waardevolle tools die je direct een goede Lean Team Coach maken.
 • Weet je dat Lean over meer gaat dan processen en verspillingen. Het gaat ook over cultuur, gedragsverandering & mindset.
 • Heb je de rol van Lean team coach ervaren in een groot aantal praktijk oefeningen.
 • Beschik je over vaardigheden om teams in hun Leantransitie te begeleiden.
 • Ga je geïnspireerd naar huis dankzij de ervaring en praktijkvoorbeelden van onze trainers.

Inhoud van de Lean Team Coach opleiding

De onderwerpen die aan bod komen in deze 4-daagse opleiding zijn flexibel. Op voorhand wordt geïnventariseerd welke praktijksituaties van deelnemers worden behandeld. Er is dus ruime aandacht zijn voor het inbrengen van eigen ervaringen. Het delen van deze ervaringen uit verschillende organisaties en contexten schept altijd nieuwe inzichten.
Daarnaast zal er in de Lean Team Coach opleiding nieuwe theorie aan bod komen. Theorie die verder gaat dan de standaard Lean- en coachings theorie. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Teamcoaching en teaminterventies
 • 1-op-1 coaching en mentoring
 • Lean transformaties (verandermanagement)
 • Het management meenemen in Lean werken / leiding geven aan verbeterteams
 • Opschalen van Lean werken (van team naar organisatie). Frameworks die daarbij passen.
 • Hoe kun je Lean transformaties versnellen?
 • De kracht van visualiseren
 • Hoe verhouden verschillende methodieken tot elkaar (Lean, Scrum, Kanban)

Voor wie is deze training bedoeld?

Iedereen die teams begeleidt of wil begeleiden in hun groei naar continue verbeteren en verhogen van de klantwaardering. Voorbeelden van rollen die deelnemen aan deze training:

 • Proces, Lean en verbeter consultants met een Lean (Six Sigma) Green of Black Belt certificaat op zak, die hun impact op personen, teams en organisaties verder willen vergroten, door zich meer te focussen op een verandering in cultuur en mindset.
 • Veranderaars die organisaties begeleiden in trajecten gericht op Lean, Agile of zelforganisatie en daarbij een duurzaam effect beogen.
 • Teamcoaches (in- of extern) die hun bijdrage aan het effectiever en efficiënter maken van processen willen versterken.

Hoe lang duurt deze Lean training?

De opleiding duurt 4 dagen verspreid over 2 tot 3 weken. De trainingsdagen zijn van 9:30 uur tot 16:00 uur. Tussen de blokken door krijg je thuis- en werkopdrachten. Deze worden in de groep behandeld. De studielast exclusief trainingsdagen zijn 3 tot 4 uur per week.

Certificering?

Na afloop van de opleiding ontvang je een Lean team coach certificaat van deelname. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Investering

De kosten voor deelname zijn € 2.050 (excl. 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling) per persoon. Dit is inclusief alle opleidingsmaterialen, officieel certificaat en drankjes/lunch. Ook kennen we een kortingssysteem. Je krijgt altijd 10% korting als je een Lean of Scrum vervolgtraining bij ons boekt. Lees hier meer over dit aanbod.

Wil je graag een in-company opleiding?

Wij stemmen dan de inhoud van de Lean opleiding af op de specifieke situatie binnen jouw organisatie. Bijvoorbeeld met branchegerichte praktijkvoorbeelden en oefeningen. Vanaf vier deelnemers is een in-company training al voordeliger.

Heb je vragen over de Lean Team Coach opleiding?

Neem dan contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

Direct inschrijven

Offerte per mail

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 030 227 0000 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual Classroom (online training)
 • Houten – Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Lean Team Coach

Don. 7 december 2023 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Volg de Lean Team Coach training en ga zelfstandig aan de slag met het coachen van Lean projecten in jouw organisatie. Dit is een 4-daagse training. Trainingsdata: 7+8+21+22 dec.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Team Coach

Don. 4 april 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Volg de Lean Team Coach training en ga zelfstandig aan de slag met het coachen van Lean projecten in jouw organisatie. Dit is een 4-daagse training. Trainingsdata: 4+5 april, 25+26 april 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Lean Team Coach

Don. 7 november 2024 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

Volg de Lean Team Coach training en ga zelfstandig aan de slag met het coachen van Lean projecten in jouw organisatie. Dit is een 4-daagse training.
Trainingsdata: 7+8 november, 21+22 november 2024.

Inschrijven

Optie nemen

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.