Slimmer werken,
daar helpen wij organisaties bij

FMEA training

Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat de klant niet wil? En gaat binnen jouw organisatie alles ‘first time right’? Een veel gebruikte Lean-tool om bij deze vragen stil te staan is Failure Mode & Effect Analysis (FMEA). Dit is een tool om je product of proces mogelijke falen te voorkomen, de kans te verlagen of de impact te verminderen. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van de klant. Volg deze training om te leren hoe je de FMEA gebruikt je risico’s te beheersen en je kwaliteit te verhogen.

Klassikaal en online
De FMEA training wordt zowel online als klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven jouw voorkeur aan. 

Direct inschrijven

 

InhoudDuurCertificeringKostenInschrijven

Inhoud van de FMEA training

FMEA is een tool die binnen Lean Six Sigma in de Improve fase wordt gebruikt. Het is een tool die veel ingezet wordt voor het verbeteren van een proces of product. De FMEA Masterclass gaat de diepte in van Lean Six Sigma en de improve fase van de ‘DMAIC’ structuur. Wat ga je tijdens de Masterclass leren?

 • Inleiding Lean
 • Wat is FMEA, en waarom wordt het gebruikt?
 • Hoe pas je FMEA toe? Je leert welke stappen je moet doorlopen om succesvol een FMEA te maken en maakt kennis met de toepasbaarheid binnen verschillende stadia. Bestaand en nieuw product/proces.
 • Behandelen van diverse praktijkvoorbeelden.
 • Workshop met het maken van een FMEA

Resultaten van de FMEA training

Tijdens deze training leer je:

 • Je product of proces beter aan te laten sluiten op de wensen van de klant. Door preventief je proces of product of aan te passen om fouten te voorkomen/verkleinen;
 • Risico’s en oorzaken in kaart te brengen die gevolgen kunnen hebben voor de organisatie en klant;
 • Hoe je maatregelen definieert om risico’s te beperken;
 • Hoe je de yield verhoogt, door minder fouten te maken;
 • De FMEA gebruiken als onderbouwing om keuzes te maken. Door het kwantificeren van de impact, frequentie en het opsporen van een risico’s.

Hoe lang duurt de FMEA training?

De FMEA training duurt 1 dag. De trainingsdag is van 9.30 tot 16.00 uur.

Onder het tabblad ‘Inschrijven‘ vind je alle trainingsdata.

Onze trainers

De FMEA training wordt door onze ervaren Lean consultants. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Certificering

Ter afsluiting van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Investering

De kosten voor deelname zijn € 525,- (excl. 21% BTW & 0% BTW voor particulieren en organisaties met een BTW-vrijstelling) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, certificaat van deelname en faciliteiten (lunch, drankjes etc.). Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je altijd 10% korting op al onze trainingen.

Direct inschrijven

Offerte per mail

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 030 227 0000 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual Classroom (online training)
 • Houten – Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

FMEA

Maa. 11 december 2023 in Houten - Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

In deze 1-daagse training leer je wat de FMEA inhoudt en hoe je preventief je proces aanpast om fouten te voorkomen en risico's te beheersen.

Inschrijven

Optie nemen

FMEA

Vri. 31 mei 2024 in Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

In deze 1-daagse training leer je wat de FMEA inhoudt en hoe je preventief je proces aanpast om fouten te voorkomen en risico's te beheersen.

Inschrijven

Optie nemen

FMEA

Vri. 15 november 2024 in Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)

In deze 1-daagse training leer je wat de FMEA inhoudt en hoe je preventief je proces aanpast om fouten te voorkomen en risico's te beheersen.

Inschrijven

Optie nemen

Chat openen
1
💬 Heb je hulp nodig?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen? Open de chat en stel je vraag.