Slimmer werken,
blije klanten

Lean in de zorg

Slimmer werken? Blije patiënten! 

Lean in de zorg

Binnen de zorg sector is Lean Six Sigma in opkomst. De zorg is een veel besproken onderwerp waarbij patiëntgerichtheid heel belangrijk is. De kwaliteit van de medische en verpleegkundige kennis en vaardigheden is erg hoog in Nederland. Ondanks deze punten zijn er veel processen die verbeterd kunnen worden. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt op de verkeerde afdeling ligt en verplaatst moet worden. Dit is een voorbeeld wat vervelend is voor de patiënt en verpleegkundigen extra werk bezorgd.

Lean is niet alleen een methode maar ook een denkwijze. Hierbij gaat het om de kwaliteit van je processen naar een hoger niveau te tillen waardoor je in de zorg betere patiëntenzorg kunt leveren.

Dankzij het implementeren van Lean Six Sigma kunnen we er voor zorgen dat de patiënttevredenheid en medewerkerstevredenheid worden verhoogd, dat processen doelmatiger worden en doorlooptijden korter en transparanter worden.

8 verspillingen

Door Lean in te zetten in de zorg sector wordt de zorg veiliger en efficiënter.

Binnen de zorg sector gebruiken ze Lean om continu te blijven verbeteren. Lean helpt ze om in te kunnen spelen op de laatste ontwikkelingen. En zo zorgen ze dat ze toekomstbestendig worden en blijven! We hebben een aantal relevante artikelen geschreven:

Lean in de zorg poster “de 8 verspillingen”

Voor de zorg hebben we een speciale Lean poster ontwikkeld. Hierop vind je de ‘8 verspillingen’ toegespitst op situaties in de zorg. Wil je deze poster ontvangen? Ga dan naar deze pagina.

Lean in de zorg event

Op donderdag 28 juni organiseerden wij in het Lean in de Zorg event. Een geslaagd, kleinschalig event dat in het teken stond van klantwaarde. Hier lees je een verslag van de dag.

Referenties in de zorg:

 

Benieuwd wat we kunnen doen voor jouw zorg instelling?

Wij denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact met ons op.