Slimmer werken,
blije klanten

Process Mining

Als manager ben je verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de processen op jouw afdeling. Je hebt hiervoor dashboards die de prestaties inzichtelijk maken, maar meestal heeft deze informatie vooral betrekking op de uitkomsten van het proces en niet het verloop zelf. Heb jij inzicht in hoe je processen écht verlopen, of alleen hoe ze moeten verlopen? En wat is het detailniveau van de informatie waarop jij je beslissingen moet maken?

Stuur op basis van feiten met Process Mining

Process Mining is een recente aanvulling op de Lean Six Sigma-toolbox. Met slimme software gebruiken wij bestaande logdata uit jouw systemen om de werkelijke procesgang in kaart te brengen. Dit noemen we ook wel de ‘happy flow’.

Doordat je de data van duizenden producten, diensten of casussen combineert kun je gericht op zoek gaan naar afwijkingen, bottlenecks of verstoringen. Zo hoef je niet meer te sturen op basis van uitkomsten van een proces, maar kun je de grondoorzaak opsporen in het verloop van het proces en deze wegnemen.

Process Mining bespaart veel tijd en biedt nieuwe inzichten op ongekend detailniveau voor iedereen die zich bezighoudt met het in kaart brengen, optimaliseren of controleren (compliance) van processen.

3 redenen om nu te starten met Process Mining

  • Objectiveer je processen. Gebruik de beschikbare data om processen in kaart te brengen zoals ze werkelijk zijn.
  • Visualeer je processen. De happy flow, afwijkingen en bottlenecks zijn in één oogopslag zichtbaar: erg handig bij het presenteren van het oude of verbeterde proces.
  • Stuur op basis van feiten: Doordat met behulp van slimme software kunt inzoomen op de afwijkingen, kun je sturen op basis van feiten in plaats van intuïtie.

Weten wat Process Mining voor jouw organisatie kan betekenen?

Doordat onze consultants niet alleen alles weten over Process Mining maar ook ervaren Black Belts zijn, kunnen wij jouw organisatie helpen met zowel de techniek als de implementatie. Wij komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden van Process Mining voor jouw organisatie te laten zien in een interactieve workshop. Bel ons op 030 227 0000 of stuur een mail naar info@bureautromp.nl.

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte training om aan de slag te gaan met Process Mining? Bekijk dan eens onze trainingen:

Al onze trainingen zijn op individuele basis te volgen door je in te schrijven. Wil je meerdere personen inschrijven? Dan is het al snel voordelig om een in-company training te plannen. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Sponsored post_1200x420

Verbeteren met Lean? Lees meer over o.a. Lean tools en tips mét praktische voorbeelden waarmee je vandaag al kunt starten!
Download gratis